2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Handó Tünde áll bármilyen vizsgálat elé

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke áll bármilyen vizsgálat elé, azok - meggyőződése szerint - azt fogják visszaigazolni, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját.

Handó Tünde erről csütörtökön Miskolcon, egy más témájú sajtótájékoztatón beszélt, arra reagálva, hogy az Országos Bírói Tanács (OBT) szerdai határozatával a menesztését indítványozta az OBH elnöki posztjáról. Az OBT kifogásolta egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát és az előterjesztések benyújtásának megtagadását.

A sajtótájékoztatón Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke úgy fogalmazott: "egy kisebbség" veszélyezteti azokat az eredményeket, amiket az elmúlt években országosan elértek a bírák.

Egy olyan testület próbálja feltüntetni magát a bírósági szervezet képviselőjének, amely ezt a pozícióját már fél éve elvesztette, a bírói kar nevében nem hozhatnak határozatot, nem nyilatkozhatnak, csupán a saját nevükben - hangoztatta a törvényszéki elnök.

Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke azt mondta: 2012-től komoly szervezeti és ítélkezési eredményeket mutatott fel a teljes bírósági szervezet, és ezt senki nem vonta kétségbe sem Magyarországon, sem nemzetközi szinten.

Az OBT a honlapján tette közzé szerdai határozatát, erre az OBH aznap közleményében úgy reagált, hogy az OBT alaptalanul vádaskodik. Az Igazságügyi Minisztérium az üggyel kapcsolatban - szintén szerdán - azt közölte: az OBH elnöke és az OBT között kialakult vitát mihamarabb fel kell oldani.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kockázatok és mellékhatások

A ZANOX, Kockázatok és mellékhatások című filmet rövid idő alatt több mint 10 ezren látták már. Sokak szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar vígjátéka lett.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!