2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Handó: Támogatásra van szükségük a bíróságoknak

Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Törvényszéken a bírósági eljárások elhúzódása miatt az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Handó Tünde szerint a hatékonyság javulása érdekében támogatásra van szükségük a bíróságoknak.

Handó Tünde példaként a személyi és a tárgyi feltételek javítását említette. Az elhúzódó eljárások okairól Navracsics Tibor kérdezte Handó Tündét, miután úgy szűnt meg egy idősek fosztogatására alakult héttagú bűnbanda előzetes letartóztatása, hogy még első fokon sem hoztak ítéletet az ügyükben.

„Saját erőforrásokból nem tudjuk egyedül megoldani ezeket a problémákat – fogalmazott Handó Tünde. – Ezért kell, hogy többlet-tárgyilehetőségekhez jussunk hozzá, illetőleg a személyi feltételekben is bővülés történjen az elnehezült ügyekkel foglalkozó bíróságokon. Összességében nem lehet csak a bíróságokon számon kérni az esetleges hibákat, hiányosságokat, késedelmeket. Egyedül a bíróság ezeket problémákat nem tudja megoldani.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!