2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Gulyás Gergely: Ebben a ciklusban a kétszeresére emeli a kormány a tanárok bérét + videók

Csütörtökön délelőtt 10 órakor Kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

  • Gulyás Gergely: Ebben a ciklusban a kétszeresére emeli a kormány a tanárok bérét + videók

12:21

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó.

 12:20

"Demszky-korszakot idéző helyzet van a fővárosi utakon"

Demszky-korszakot idéző helyzet van a fővárosi utakon - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

 12:19

Ez most a csehek feladata

Gulyás kérdésre elmondta, bízik benne, hogy a visegrádi négyek közötti együttműködés helyre fog állni. A csehek feladata most a V4-ek működtetése - tette hozzá. 

 12:13

Mikor lehet megállapodás a még zárolt uniós forrásokról?

Gulyás kérdésre elmondta, most is vannak érdemi tárgyalások a bizottsággal.Még van tere az egyeztetéseknek, ezért bízom benne, hogy ősz előtt lesz megállapodás a még zárolt uniós forrásokról. 

A túlzott hatáskör-sovinizmus nem tesz jót egy kormány működésének - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:05

Ebben az esetben lesz nyugdíjprémium

Bízunk benne, hogy előbb-utóbb a kettős állampolgárság ügyét is felülvizsgálja a Fico-kormány - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. Nyugdíjprémium akkor lesz, ha a gazdasági növekedés 3,5 százalék felett lesz, eddig öt alkalommal fizetett a mostani kabinet nyugdíjprémiumot - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

11:58

"Ha a svédeknek nem fontos a csatlakozás kérdése, akkor én miért érezzem rosszul magamat?"

Gulyás kérdésre elmondta, "birodalmi tempó" amit Daniel Freund képviselt az elmúlt években. A teljes NATO erőhöz képest Svédország esetleges csatlakozása elenyésző.Ha a svédeknek nem fontos a csatlakozás kérdése, akkor én miért érezzem rosszul magamat ebben a témában? 

Svédország általánosságban támadja Magyarországot - tette hozzá. 

11:49

Még zajlanak a tárgyalások Rákosrendezőről

Gulyás Gergely bízik benne, hogy idővel sikerül megállapodni az Erasmus-program kapcsán a bizottsággal. Rákosrendező esetében 5 milliárd euróért építkezik majd a befektető, de a pontos elemekről még tárgyalnak - mondta egy másik kérdésre a Miniszterelnökség vezetője. 

11:42

Gulyás Gergely: Mi egyetlen fillérről sem mondunk le

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, csak a legnaívabbak hiszik el, hogy jogi küzdelem van, nyers hatalmi küzdelem van. Csak akkor adnak nekünk pénzeket, ha az muszáj - tette hozzá.

11:37

Nem a közös uniós hitelfelvételre

Gulyás kérdésre elmondta, hogy Ukrajnát eddig is támogatta Magyarország, de azt nem támogatja, hogy közös uniós hitelfelvételből finanszírozzák az országot. Mi nem az ukrán támogatástól zárkóztunk el - tette hozzá. 

 11:27

Gulyás: Ezt a fordulatot nem lehet kizárni

Ne zárjuk ki, hogy Ukrajnával majd olyan jó lesz Magyarország viszonya, mint Szlovákiával és Szerbiával, mivel az utóbb említett két országgal korábban nagyon rossz volt a viszony, mégis pozitív változás történt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 11:30

A magyar gyermekvédelmi törvény megvédése is nagy eredmény lenne

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, van egy jó magyar gyermekvédelmi törvény, és ha ezt megvédjük, már az is jó eredmény. Vannak olyan ügyek, amelyek nem képezhetik árukapcsolás tárgyát, és ilyen a gyermekvédelem ügye is - tette hozzá. 

11:24

Jól halad a csádi katonai misszió előkészítése

Gulyás kérdésre elmondta, Azbej Tristan járt Nigerben, mert mi nemcsak szavakban akarjuk megoldani a migrációt. Ott helyben kell segíteni. A csádi katonai misszió előkészítése pedig jól halad - tette hozzá.

11:15

"Minden gyermek hátrányt szenved, akit nem egy anya és egy apa nevel"

Úgy kell megállapodnia a fővárosnak és a kormánynak, hogy az agglomerációs településeken élők ne járjanak rosszabbul - mondta az egyik kérdésre Gulyás. Minden gyermek hátrányt szenved, akit nem egy anya és egy apa nevel  - mondta egy másik kérdésre Gulyás.Az élettársi kapcsolatok esetében nem tervez változtatást a kormány. 

 11:09

Energiaitalok: nincs döntés a tiltásról

Egyelőre nem született döntés az energiaitalok 18 éven aluliak esetében való betiltásáról - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. 

 11:01

Gulyás: A tanári béremelés orvosolhatja ezt a helyzetet

Gulyás kérdésre elmondta, bizonyos szakterületen a tanári pályát illetően van hiány, de általános tanárhiány nincs. A mostani béremelési program révén ez a hiány enyhülhet - tette hozzá.A korábbi jelentős tanári béremelés esetében is egy komoly ugrás volt a tanári pályára jelentkezők számára.  

10:56

Szemben a magyar érdekekkel

A magyar érdekekkel szemben állnak a baloldali magyar EP-képviselők, mert nem szólalnak fel a hazánkat érintő gyalázások kapcsán - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

10:51

Meg kell várni a büntetőeljárás végét

Megvárjuk a büntetőeljárás végét - mondta az Origo azon kérdésére Gulyás Gergely, hogy a Lánchíd építésére költött fővárosi pénzeket is érinti az a nyomozás, amit Víg Mór ügyében indítottak a hatóságok. 

 10:50

Mi a helyzet a külföldi munkavállalókkal?

Akkor lehet nem magyar munkavállalót alkalmazni, ha magyar munkavállaló nem akarta betölteni az adott helyet - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.Az érintett cégnél folyik egy vizsgálat is, ahol elbocsájtás történt, de olyan arányban bocsájtottak el magyar és külföldi munkavállalót, amely arányban az érintett cégnél dolgoztak.  

10:46

Gulyás: A rossz oldalon szeretnék lenni azon a listán

A rossz oldalon szeretnék szerepelni azon a listán, mert ha Alex Soros a jó oldalon áll, akkor ott nekem nincsen helyen - mondta Gulyás Gergely azon kérdésre, miszerint Politico most összeállított egy pozitív 12-es listát, azokról, akik Európával kapcsolatban a legpozitivabb emberek, és pozitív listán szerepel Alex Soros is.  

10:41

Zajlanak a tárgyalások

Folyamatosan tárgyalunk a bizottsággal a befagyasztott uniós források ügyében, és én alapvetően pozitív vagyok - mondta a miniszter egy másik kérdésre. Az Építési és Közlekedési Minisztérium tárgyal a bérletek ügyéről a fővárossal. 

10:35

"Cseh Katalin esete a pofátlanság csúcsa"

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a pofátlanság csúcsa Cseh Katalin esete, akinek a családja uniós pénzekhez jutott, amely ügyben büntetőeljárás folyik, majd pedig Magyarország uniós pénzei ellen érvel. Egy másik kérdésre közölte, hogy a tanári szakszervezetek voltak a legfőbb ellenzői a tanári béremeléseknek. 

10:32

Több mint 1,5 millióan vettek részt a nemzeti konzultációban

A nemzeti konzultáció véget ért, és megköszönjük mindenkinek, aki részt vett, 1.518.455 személy vett részt a konzultációban - mondta Szentkirályi Aexandra kormányszóvivő.   

10:29

Nekik is emelkedett a bére

Átlagban 79 500 forinttal nőtt a rendvédelmi dolgozók bére januártól - ismertette Gulyás. A katonáknál 11 százalékos béremelés volt januártól, és a családtámogatások mértéke is nőtt.  

10:28

20 százalékkal nő a szakápolók bére

Az államigazgatásban dolgozók esetében sikerült jelentős dolgokat elérni az elmúlt időszakban. A orvosbérek 37 százaléka lesz a szakápolói bérek szintje, így a szakápolók bére 20 százalékkal emelkedik márciustól - jelentette be a miniszter.  

10:25

32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól

Gulyás Gergely elmondta, hogy a tanárbéremeléseket nem sikerült megakadályozni a baloldalnak. Az EU-ból érkező pénzek nem ajándékok, és ezek a mi pénzeink - tette hozzá. 2030-ig vállaltuk, hogy a diplomások átlagbérének 80 százalékára emelik a tanári béreket, és mindez 6000 milliárd forintba kerül, amiből 700 milliárddal járul hozzá az EU. 32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól - jelentette be Gulyás Gergely. 672 ezer forint lesz az idei tanári átlagfizetés, míg 2025-ben 812 ezer forint lesz az átlag  - ismertette a miniszter. 2026-ban pedig 880 ezer forint lehet a tanárok átlagbére.

10:21

A magyar baloldal ma sem adta fel azt a reményét, hogy a tanárbéremelést megakadályozza

Olyan ügyekben, amelyekben az emberek világos véleményt mondtak, ott nem fog változtatni a kormány az álláspontján - mondta a miniszter. Gulyás szerint nem fogják sem az LMBTQ-propaganda, sem a migrációs ügyben feladni az álláspontjukat. A magyar baloldal ma sem adta fel azt a reményét, hogy a tanárbéremelést megakadályozza - mondta. Ez világosan kiderült a tegnapi vita során - tette hozzá.  

10:19

Ebben már döntöttek a magyar választók

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy szerdán az idei első ülését tárgyalta a kormány. A kormány a tavaly év végén létrejött uniós megállapodás értelmében az uniós források folyamatosan érkeznek - tette hozzá.Világos képet kapott mindenki a helyzetről a tegnapi EP-vita kapcsán, mert egyrészt az EB elismerte a magyar lépéseket, másrészt a további kifizetéseket az LMBTQ-ügyektől és a migrációs ügyektől tette függővé. Ebben a két ügyben egyértelműen állást foglalatak a magyar választók. 

Magyarország nem kíván migránsokat befogadni, és erről népszavazás is volt - mondta a miniszter.A magyar választók mindezek mellett a gyermekvédelmi népszavazáson is kiállt az LMBTQ-propaganda ellen.  

10:14

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

Szerdán a miniszterelnök az idei első kormányülésről jelentkezett be a Facebook-oldalán. Rövid posztjában az írta: az ülés hosszú lesz. Ebből arra lehet következtetni, hogy több bejelentést is tehetnek a mai Kormányinfón.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!