2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Halpusztulásból politikai támadás

Egy kis méretű, velencei-tavi halpusztulást azonnal a Fidesz elleni politikai támadásra használtak fel „civilek”, a kampányakció­ba beszállt a balliberális média is. Közben kiderült, az elhullás nem tömeges méretű, másrészt természetes okai vannak és szó sincs mérgezésről.

  • Halpusztulásból politikai támadás

Egy támadó hangvételű bejegyzést tettek közzé napokkal ezelőtt a Civilek a Velencei-tóért kezdeményezés Facebook-oldalán, amelyben komoly vádakat fogalmaztak meg a tavon tapasztalt halpusztulás miatt. Gárdony Fidesz–KDNP-s polgármesterének üzentek – a politikust ugyan nem nevezték meg a bejegyzésben, de a szövegből és a hozzászólásokból ki lehet következtetni, hogy Tóth Istvánra gondoltak. Utaltak rá, hogy a halpusztulás a part felújításának következménye.

„Mérgezett küszök ezrei, és azok, amelyek táplálkoztak belőle! Börtönbe a felelősökkel!”

– vádaskodtak tovább. Arra kérték a bejegyzés olva­sóit, hogy akinek van ismeretsége a médiá­nál, intézkedjen. „Mi lesz pár nap, hét múlva, ha így kezdődik!?” – tették hozzá. A bejegyzés hozzászólói pedig még ennél is vadabb összeesküvés-elméleteket fogalmaztak meg, ökobarbárokról és a háttérben meghúzódó hatalmas üzletről írtak.

Hogy intézkedett-e valaki vagy a Népszava magától volt ennyire szemfüles, nem tudni, de az biztos, hogy még aznap késő éjszaka megjelent egy cikk a balliberális sajtótermék internetes oldalán. Ebben már egyenesen brutális halpusztulásról írnak, igaz, ebben az írásban nem neveztek meg felelősöket.

Mint utóbb kiderült, jobban is tették. A Magyar Országos Horgász Szövetség elnöksége másnap, június ­18-án közleményben adott teljesen természetes magyarázatot a halpusztulásra. A szakmai szervezet néhány ponton megjelenő, kismértékű halpusztulásról írt, amit sajnálatosnak nevezett, de hozzátette:

nem egyedi jelenségről van szó.

S egyben azt is megjegyezték, hogy több közösségi csoport, médium szenzációhajhász módon, a tények elferdítésének szándékával, a kommunikációjával veszélyezteti is a Velencei-tó helyi turisztikai szolgáltatóinak lehetőségeit. Egyúttal határozottan kijelentették, hogy az első vizsgálati eredmény szerint a halakkal egyértel­műen lokálisan kialakult relatív oxigénhiány végzett. – A természetes vagy akár a mesterséges eredetű mérgezés lehetősége, valamint emberre veszélyes kórokozó jelenléte kizárható a halpusztulás okai közül – szögezték le.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!