2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Halmozza a díjakat a csongrádi város

Családbarát önkormányzat díjat kapott Makó. A Csongrád megyei település a kötelező feladatain túl szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális területen is támogatja a nagycsaládosokat.

  • Halmozza a díjakat a csongrádi város

Tavaly idősbarát díjat kapott, mától családbarát önkormányzat Makó. A településen négy évvel ezelőtt 100 ezer forintra emelték az újszülöttek után járó babakötvényt, bárányhimlő elleni védőoltást vezettek be, és több száz millió forintból újítottak fel bölcsődéket és óvodákat az elmúlt években.

„Minden általános iskolás diák számára, illetve családja számára 5000 forintos támogatást biztosít Makó város önkormányzata. A fiatal családok, letelepedni kívánó családok számára fecskelakás-programot indítottuk el, illetve ingyen telkek osztását kezdte meg önkormányzatunk két évvel ezelőtt, az országos csok-programhoz köthetően” – ismertette Farkas Éva Erzsébet, Makó kormánypárti polgármestere.

A helyi nagycsaládosok egyesülete több ingyenes programmal és kedvezményekre jogosító kártyával is támogatja a több száz makói nagycsaládost.

„Itt, Makón is egyre több helyen fel lehet használni ezt a kártyát. Úgy a Hagymatikumban, a József Attila Múzeumban, a Maros-parton, lent a kalandparkban, illetve néhány panzió és étterem is elfogadja ezt a kártyát. És hát bízunk benne, hogy így, hogy az önkormányzat megkapta a Családbarát önkormányzat díjat, egyre több vállalkozó fog kedvezményt adni” – nyilatkozta Marsiné Bánó Krisztina, a Makói Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

Makón tanácsadó iroda is működik a családok segítésére. Itt nyelvi-, informatikai és vállalkozásindítással kapcsolatos képzésekkel, önéletrajz-írással és jogi, valamint pszichológiai tanácsadással is segítik a nagycsaládosok munkavállalását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!