2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Belföld

Halászlét főztek az egészségügyi dolgozóknak

Jótékony céllal 100 adag halászlét főzött a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete. A társaság és a civilek így szerettek volna köszönetet mondani az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkájáért.

  • Halászlét főztek az egészségügyi dolgozóknak

4 bográcsban forrt a friss halból készült halászlé a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. telephelyén. Jótékony céllal főztek az ott dolgozók, a Siófoki Kórház munkatársainak szerették volna így megköszönni áldozatos munkájukat.

Ehhez segítségünkre vannak a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagjai, a halat azt a saját tógazdaságunkban termeltük és így karácsony közeledtével szeretnénk egy ilyen kedves kis gesztussal megköszönni az ő munkájukat

- fogalmazott Fodor Ferenc, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója.  

A bajai halászlé egyszerűen elkészíthető és gyorsan tálalható, bár a hozzáértők azt mondják nyílt tűzön az igazi. A kórház dolgozóinak most 50 kiló halból 100 adagot készítettek. A receptet pedig mindenkivel megosztják.

1 kg halhoz 8-10 dkg hagymára van szükség egy púpos evőkanál jó minőségű bácskai paprikára 3 dkg sóra és másfél liter vízre. Ennyire egyszerű az elkészítése, azért jó a bajai halászlé, gyorsan egyszerűen és természetesen tésztával tálaljuk.

 - mondta Horváth Árpád, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagja. 

A bajnokoknak nem ez volt az első jótékony halászlé főzésük, hiszen két héttel korábban a bajai kórházat 150 adag halászlével örvendeztették meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!