4 bográcsban forrt a friss halból készült halászlé a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. telephelyén. Jótékony céllal főztek az ott dolgozók, a Siófoki Kórház munkatársainak szerették volna így megköszönni áldozatos munkájukat.
Ehhez segítségünkre vannak a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagjai, a halat azt a saját tógazdaságunkban termeltük és így karácsony közeledtével szeretnénk egy ilyen kedves kis gesztussal megköszönni az ő munkájukat
- fogalmazott Fodor Ferenc, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. haltermelési igazgatója.
A bajai halászlé egyszerűen elkészíthető és gyorsan tálalható, bár a hozzáértők azt mondják nyílt tűzön az igazi. A kórház dolgozóinak most 50 kiló halból 100 adagot készítettek. A receptet pedig mindenkivel megosztják.
1 kg halhoz 8-10 dkg hagymára van szükség egy púpos evőkanál jó minőségű bácskai paprikára 3 dkg sóra és másfél liter vízre. Ennyire egyszerű az elkészítése, azért jó a bajai halászlé, gyorsan egyszerűen és természetesen tésztával tálaljuk.
- mondta Horváth Árpád, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagja.
A bajnokoknak nem ez volt az első jótékony halászlé főzésük, hiszen két héttel korábban a bajai kórházat 150 adag halászlével örvendeztették meg.
HírTV