2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Halász János: Meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket

A Czeglédy-ügy rávilágított arra, hogy meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket az igazságszolgáltatás elől - hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője Budapesten, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy az Országgyűlés szerdán megkezdte az úgynevezett lex-Czeglédy törvényjavaslat tárgyalását.

  • Halász János: Meg kell akadályozni az ellenzéket, hogy kimenekíthesse a köztörvényes bűnözőket

Halász János emlékeztetett: Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják és a vád szerint 6 milliárd forintot "tüntetett el"; emiatt büntetőeljárás indult ellene.

A javaslat kimondja: egy képviselőjelöltet ne illessen meg a mentelmi jog abban az esetben, ha ellene büntetőeljárás folyik és a vádemelés még azelőtt megtörténik, hogy képviselőjelöltként nyilvántartásba vették volna - ismertette a szóvivő.

Halász János szavai szerint sokakat felháborított, hogy nemrég az ellenzék "példátlan módon" visszautasította a bíróság kezdeményezését és nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottságban, amivel "tudatosan akadályozták és késleltették a bíróság munkáját".

Halász János felidézte azt is, hogy Czeglédy Csaba annak köszönhetően kapott mentelmi jogot, hogy "Gyurcsányék" EP-jelöltté "tették" őt. "Gyurcsány és Gyurcsányné így akartak falazni saját ügyvédjüknek (.)" - fogalmazott.

A javaslat "parlamenti szavazásán újra ki fog derülni, hogy a Gyurcsány-család és más ellenzékiek vajon egy köztörvényes bűnöző, vagy az igazság oldalára állnak-e" - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Halász Jánost a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy a kormánypárti képviselők miért szavazták le a Város Mindenkié csoportnak az ellenzéki pártok által benyújtott javaslatát, amely szerint ne lehessen gyermekes családokat közös elhelyezés nélkül kilakoltatni.

A szóvivő úgy válaszolt: a javaslatot olyan hiteltelen képviselők nyújtották be, akik az elmúlt időszakban egyetlen devizahiteleseket segítő intézkedést sem szavaztak meg. Hozzátette: a jelenlegi törvényi szabályozást helyesnek tartják, mert az most is kiemelten védi a kiskorúakat.

Arról is faggatták, hogy az Erzsébet-programban nem vehetnének részt nyugdíjasok és fogyatékkal élő gyerekek. Válaszában közölte: a Brüsszellel folytatott viták miatt kellett az Erzsébet-utalvány rendszerén változtatni. Az idei táborozás változatlan formában, zavartalanul fog zajlani - jegyezte meg.

A szociális hozzájárulási adó csökkentéséről szóló szerdai parlamenti döntést - szintén kérdésre reagálva - Halász János úgy kommentálta: a Fidesz támogatja a kormány adócsökkentési terveit. Az adócsökkentés politikájának köszönhetően ma a magyar gazdaság az európai uniós áltag felett teljesít, és ezt az eredményt meg kell védeni - mondta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!