2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Halász: A Soros-hálózat uszítja a gyöngyöspatai romákat a magyar állam ellen

Hír TV

2020. január 28., kedd 11:59

Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója - mondta a Fidesz frakció szóvivője. Halász János úgy fogalmazott: ha valóban a segítségnyújtás volna a pert elindító, Soros által pénzelt alapítvány szándéka, akkor akkor támogatnák, hogy oktatással, szakképzéssel, fejlesztéssel segítse őket a kormány.

 

A kormánypárti politikus elmondta, Soros György és fia személyesen üzent a romáknak egy videóval, egyenesen harcba hívva a romákat.

A Soros-videó időzítése nyilván nem véletlen, most, hogy az egész magyar társadalmat felbolygatta a gyöngyöspatai romák ügye - tette hozzá Halász János.

Felidézte: kezdettől mondják, hogy e mögött a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll.

A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen - emelte ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.

"Ha valóban a roma gyerekek, a roma fiatalok sorsa érdekelné őket, akkor támogatnák, hogy oktatással, szakképzéssel, fejlesztéssel segítse őket a kormány" - értékelt Halász János, aki hangsúlyozta: ehelyett politikai és pénzszerző okokból most is azon vannak, hogy a kormány ellen uszítsák a romákat, ezzel pedig tovább növelik a feszültséget és akadályozzák a megegyezést.

KAPCSOLÓDÓ:

Soros György segítségét várják a gyöngyöspatai romák

Hír TV