2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Halál, rablás és megbecstelenítés: rettegtek tőlük az idősek

A másodfokú eljárásban is tagadta a gyilkosságokat annak a rablóbandának a vezére, amely a vád szerint éveken át fosztott ki idős embereket. Egyes áldozataikat meg is becstelenítették. A férfi első fokon tényleges életfogytiglant kapott. A Szegedi Ítélőtábla pénteken hirdeti ki a jogerős határozatot.

A háromfős banda évekig tartotta rettegésben Békés megyében az idős embereket. Áldozataikat a vád szerint puszta kézzel vagy bottal, vasrúddal bántalmazták, mielőtt kirabolták őket. Többeket meg is becstelenítettek. A bandavezér egy 95 éves asszonyt úgy megvert, hogy később belehalt sérüléseibe; ugyanő megölt egy 79 éves férfit is. Rá tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki első fokon. Társai 7, illetve 10 év fegyházat kaptak. A fellebbezések miatt a büntetőügy a Szegedi Ítélőtáblára került.

A vádlottak és védőik a büntetés enyhítését kérték. A bandavezér a gyilkosságokat a másodfokú eljárásban is tagadta.

Az elsőrendű vádlott a rablásokra a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy legyen, aki őrködik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!