2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Hajnal Miklós: Magyar Péterékkel nem tudott a Momentum versenyezni + videó

Azzal a téttel, amit Magyar Péterék adtak, nem tudott a Momentum versenyezni – ezt mondta Hajnal Miklós azzal kapcsolatban, hogy pártja még az 5 százalékos bejutási küszöböt sem érte el az európai parlamenti választásokon. A Momentum elnökségi tagja ugyanakkor azt is hozzátette: bár Fekete-Győr András ismét elindul a megüresedett elnöki tisztségért, most versenytársai is lesznek. Hajnal Miklós arra is kitért, hogy a konkrét neveket akkor hozzák nyilvánosságra, ha lezárult a pályázati folyamat.

  • Hajnal Miklós: Magyar Péterékkel nem tudott a Momentum versenyezni + videó

A teljes magyar ellenzéket bedarálta Magyar Péter újonnan megalakult pártja az európai parlamenti választásokon. Míg a kormánypártok fölényes győzelmet aratva 11 mandátumot szereztek, addig a Tisza Párt 7-et, a DK-MSZP-Párbeszéd kettőt, a Mi Hazánk pedig mindössze 1 mandátumhoz jutott. A Momentum óriásit bukott. A párt nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt, így nem lesznek képviselői Brüsszelben. A pártvezetés le is mondott a választások után.

A Tisza Párt felbukkanását okolta a Momentum szétesése miatt Hajnal Miklós az ATV-ben. Az ellenzéki párt elnökségi tagja azzal mentegetőzött: nem tudtak versenybe szállni Magyar Péterékkel.

Azt gondoltuk, hogy egy európai parlamenti választás szóljon európai értékekről, szóljon az európai képviselők munkájáról. Lehet, hogy ebben követtünk el hibát, mert azzal a téttel, amit Magyar Péterék adtak, nem tudott a Momentum versenyezni – mondta Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. 

Bár Hajnal Miklós az európai értékek képviseletét hangoztatta, párttársaival együtt elérték, hogy az unió befagyassza a Magyarországnak járó pénzeket. Donáth Anna és Cseh Katalin ezt korábban többször is, büszkén elmondta.

De az elnöki pozícióért újra ringbe szálló Fekete-Győr András is számtalan alkalommal lepte meg párttársait és követőit érdekes szokásaival is.

Fekete-Győr András: Elektromos rollerezgettem is, ameddig nem tettem be zuhany alá és nem romlott el az egész.

Riporter: De miért tetted be a zuhany alá?

FGYA: Mert nagyon-nagyon koszos volt és úgy voltam vele, hogy egy kis vízsugárral kicsit lemosom ott a vázát, meg ott alul és az elektronika feladta.

A Momentum egykori vezetője akkor sem volt a helyzet magaslatán, amikor a pártja energiapolitikáját kellett képviselnie.

Fekete-Győr András: Kisméretű atomerőmű például egy napelem kollekció egy ház tetején. Mi az energiahatékonyságot mindenképpen szeretnénk támogatni.

Riporter: A napelem az atomerőmű?

FGYA: Hívják annak is. Igen.

Riporter: A napelemet atomerőműnek?

FGYA: Hát egy…egy napelemparkot, vagy napelem kollekciót azt igen, szokták annak hívni.

A korábbi bukott frakcióvezető, egykori pártelnök nemrég mégis bejelentette, hogy a párt soron következő tisztújításán elindul az elnöki tisztségért. Fekete-Győr András szerint ugyanis rá van szüksége a Momentumnak, ha ismét sikeres szeretne lenni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!