2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Hajdúhadházi Káposztás napok

A hadházi lapos káposzta egy olyan érték, amelyre lehet jövőt építeni – mondta az agrárminiszter a hajdúhadházi káposztás napokon. A rendezvényen 67 csapat több mint százféle káposztás ételt készített. Valamennyi fogáshoz a helyben termelt hadházi lapos káposztát használták fel.

  • Hajdúhadházi Káposztás napok

Töltött káposzta, toroskáposzta, káposztás paszuly. Felsorolni sem lehet, hányféle étel főtt a hadházi laposból. A hadházi lapost nem csak az ételekbe, a sátrak dekorációjához is felhasználták a csapatok. Ez a káposzta néhány éve bekerült a magyar fajtajegyzékbe.

Ez egy olyan sajátos káposztafajta, amely többszáz éve alakult ki itt, Hajdúhadházon. Innen az ország, sőt azt lehet mondani Nagy-Magyarország nagyon sok területére elterjedt, jelenlegi határainkon túlra is

- mondta Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere. 

A hadházi lapost nem csak termelik a városban, de a vetőmagot is itt állítják elő. A fesztiválon az agrárminiszter azt mondta: fontos, hogy minden közösség megtalálja és megőrizze azt az értékét, amelyre építheti a jövőjét.

Ha az a fontos számunkra, hogy a vidék gazdasági ereje hajtsa előre a DGP-t, a nemzetgazdaság összteljesítményét, akkor nagyon fontos, hogy helyben legyenek olyan tevékenységek, amelyek az embereknek jövőképet tudnak mutatni

- fogalmazott Nagy István, agrárminiszter. 

A Hadházi Káposztás Napokat már 15 éve rendezik meg a hajdúsági városban. Idén több mint tízezer látogató érkezett a rendezvényre.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!