2019. szeptember 21.,
szombat, Máté, Mirella napja

HaHa: Égjen a város, azaz Budapest

2013. január 28., hétfő 19:53, frissítve: hétfő 20:51

Amerikai stratégák készítik fel az Orbán-kormánnyal szembeni ellenállásra a hazai baloldalhoz kötődő Hallgatói Hálózatot (HaHa). A szervezet tagjai belső levelezésükben február 11-éről a forradalom napjaként írnak, azzal a mottóval, hogy „égjen a város, azaz Budapest”. Aznap jár le a HaHa kormánynak adott ultimátuma. Az amerikai trénereket egy olyan szervezet hívta Magyarországra, amelyet Soros György üzletember, pénzügyi spekuláns is támogat.

A Hallgatói Hálózat a hónap közepén már megmutatta, miként lehet megzavarni a miniszteri és az államtitkári beszédet egy szakmai konferencián. Megmutatták azt is, hogy hívatlan vendégként hogyan kell viselkedni az állófogadáson. A szervezet februárban már nem párbeszédre készül.

A Magyar Nemzet birtokába került belső levelezésben február 11-ét a forradalom napjaként jelölik meg azzal a mottóval, hogy égjen város.

– Arról van szó, hogy mi bázis demokratikus alapon működünk, tehát a fórum, a plénum, az emberek döntenek arról, hogy mi fog itt történni. Semmilyen törvénybe ütköző dolgot nem szervezünk és nem is áll szándékunkban meglépni – nyilatkozta a Hír TV-nek Tóth Fruzsina a Hallgatói Hálózattól.

Most akkor mégsem fog égni?

„Nem fog égni a város! Ebben szinte teljesen biztos vagyok” – mondta Deczki Sarolta. A Hallgatói Hálózat együttműködik az ismert balliberális értelmiségieket tömörítő Oktatói Hálózattal. A két szervezet közösen tüntetne a jövő hónapban.

„A hat pontból azóta sem teljesült szinte semmi, a kormány híreszteléseivel és kommunikációjával ellentétben. Tehát mindenféleképpen indokoltnak tartjuk azt, hogy továbbra is megpróbáljunk nyomást gyakorolni rájuk annak érdekében, hogy ebben a hat pontban előrébb jussunk” – tette hozzá az Oktatói Hálózat szóvivője.


A hatékony nyomásgyakorlás különböző formáira amerikai trénerek okították a hétvégén a HaHa tagjait. „Ez nem azt jelenti, hogy bármilyen külföldi nyomás lenne rajtunk. Mi nem fizettünk meg amerikai szakembereket. Mi ezt mint felajánlást kaptuk, hogy ők segítenek nekünk” – egészítette ki szavait a hallgatói hálózatos Tóth Fruzsina.

Az amerikai szakembereket egy olyan szervezet hozta Magyarországra, amelyet részben Soros György spekuláns üzletember pénzel.

A HÖOK kivár

Az egyetemisták választott érdekképviselete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyelőre nem vonul utcára. „A minisztériumi tárgylásokon jeleztük, hogy ameddig azok ebben az ütemben és pozitív irányba folytatódni tudnak, addig a HÖOK nem kíván szervezetileg demonstrációt tartani, vagy bármilyen akcióhoz szervezetileg csatlakozni” – jelentette ki Kiss Dávid, a szervezet elnökségi tagja.

A Hallgatói Hálózat decemberben fogalmazta meg hatpontos követelését a köz- és felsőoktatásról. Két hónapot adtak a kormánynak, az ultimátum február 10-én jár le.

Forrás: Hír TV