2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Belföld

HaHa: Égjen a város, azaz Budapest

Amerikai stratégák készítik fel az Orbán-kormánnyal szembeni ellenállásra a hazai baloldalhoz kötődő Hallgatói Hálózatot (HaHa). A szervezet tagjai belső levelezésükben február 11-éről a forradalom napjaként írnak, azzal a mottóval, hogy „égjen a város, azaz Budapest”. Aznap jár le a HaHa kormánynak adott ultimátuma. Az amerikai trénereket egy olyan szervezet hívta Magyarországra, amelyet Soros György üzletember, pénzügyi spekuláns is támogat.

A Hallgatói Hálózat a hónap közepén már megmutatta, miként lehet megzavarni a miniszteri és az államtitkári beszédet egy szakmai konferencián. Megmutatták azt is, hogy hívatlan vendégként hogyan kell viselkedni az állófogadáson. A szervezet februárban már nem párbeszédre készül.

A Magyar Nemzet birtokába került belső levelezésben február 11-ét a forradalom napjaként jelölik meg azzal a mottóval, hogy égjen város.

– Arról van szó, hogy mi bázis demokratikus alapon működünk, tehát a fórum, a plénum, az emberek döntenek arról, hogy mi fog itt történni. Semmilyen törvénybe ütköző dolgot nem szervezünk és nem is áll szándékunkban meglépni – nyilatkozta a Hír TV-nek Tóth Fruzsina a Hallgatói Hálózattól.

Most akkor mégsem fog égni?

„Nem fog égni a város! Ebben szinte teljesen biztos vagyok” – mondta Deczki Sarolta. A Hallgatói Hálózat együttműködik az ismert balliberális értelmiségieket tömörítő Oktatói Hálózattal. A két szervezet közösen tüntetne a jövő hónapban.

„A hat pontból azóta sem teljesült szinte semmi, a kormány híreszteléseivel és kommunikációjával ellentétben. Tehát mindenféleképpen indokoltnak tartjuk azt, hogy továbbra is megpróbáljunk nyomást gyakorolni rájuk annak érdekében, hogy ebben a hat pontban előrébb jussunk” – tette hozzá az Oktatói Hálózat szóvivője.


A hatékony nyomásgyakorlás különböző formáira amerikai trénerek okították a hétvégén a HaHa tagjait. „Ez nem azt jelenti, hogy bármilyen külföldi nyomás lenne rajtunk. Mi nem fizettünk meg amerikai szakembereket. Mi ezt mint felajánlást kaptuk, hogy ők segítenek nekünk” – egészítette ki szavait a hallgatói hálózatos Tóth Fruzsina.

Az amerikai szakembereket egy olyan szervezet hozta Magyarországra, amelyet részben Soros György spekuláns üzletember pénzel.

A HÖOK kivár

Az egyetemisták választott érdekképviselete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyelőre nem vonul utcára. „A minisztériumi tárgylásokon jeleztük, hogy ameddig azok ebben az ütemben és pozitív irányba folytatódni tudnak, addig a HÖOK nem kíván szervezetileg demonstrációt tartani, vagy bármilyen akcióhoz szervezetileg csatlakozni” – jelentette ki Kiss Dávid, a szervezet elnökségi tagja.

A Hallgatói Hálózat decemberben fogalmazta meg hatpontos követelését a köz- és felsőoktatásról. Két hónapot adtak a kormánynak, az ultimátum február 10-én jár le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!