2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Napi aktuális 08:05

Belföld

Hagyta meghalni édesapját, öt évet kapott

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a Somogy megyei férfit, aki nem ápolta idős édesapját. Az idős férfi életét, miután kórházba került, már nem tudták megmenteni.

A vádlott édesapjával az egyik Somogy megyei faluban élt. A házban nem volt fűtés, a 82 éves sértett fokozatosan képtelenné vált önmaga ellátására. Fia azonban élelmezését és tisztálkodását is elhanyagolta. A férfi pár hónap alatt oly mértékben leépült, hogy életveszélyes állapotban vitték kórházba, halálát ellátatlanság kihűlés és keringési rendellenesség okozta.

Az ügyészség az első fokon kiszabott öt éves börtönbüntetés súlyosítását indítványozta. „Álláspontom szerint a vádlottal szemben a büntetési célok eléréséhez egy hosszabb tartamú szabadságvesztés szükséges, amelyből a vádlott az általános szabályok szerint bocsátható feltételes szabadságra” – közölte Fekete Tünde ügyész.

A vádlott az utolsó szó jogán arról beszélt, többen voltak testvérek, nekik is felelősségük van abban, hogy apjuk meghalt. „Kérem szépen, nem egyedül voltam fiúgyermek, voltunk hatan, és őnekik is kötelességük lett volna odaállni melléje, mint énnekem, ilyen nyomorék lábbal” – fogalmazott I. László vádlott.

Az ítélőtábla annyiban súlyosított, hogy a büntetésből legkorábban nem a fele, hanem a kétharmad részének letöltése után szabadulhat. A bíróság figyelmeztette a szabadlábon lévő vádlottat, ha értesítése után nem kezdi meg büntetése letöltését, elfogatóparancsot adnak ki ellene.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Pártfőnök lehet Karácsonyból BÁKONYI ÁDÁM

Visszalépése ellenére is Karácsony Gergely lehet az MSZP–Párbeszéd–LMP-pártszövetség vezetője – erősítették meg a Magyar Nemzet szocialista forrásai. 2021. október 28.

Főleg figyelmetlenség miatt több ilyenkor a tűzeset

Sohase hagyjuk ellenőrizetlenül a mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából meggyújtott gyertyákat. 2021. október 28.

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!