2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Hadjáratba kezdtek az internetes csalók

Az év elején számos adathalász-támadás indult, az utóbbi időben több neves cég, hatóság nevével visszaélve igyekeztek egyesek fontos pénzügyi adatokat kicsalni a célszemélyektől – írja a Médiapiac.com.

  • Hadjáratba kezdtek az internetes csalók

Az ember ma már nem mehet biztosra: akárhonnan is kap elektronikus levelet, gondolnia kell rá, vajon nem átverésről, lenyúlásról van-e szó, nem adathalászok próbálják-e kicsalni a személyes adatait és a pénzét. Legutóbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adott közre figyelmeztetést, közölve: egyesek ügyfélkapus bejelentkezési adatokat és bankkártya-információkat próbálnak megszerezni, s ehhez a hatóság nevét használják fel – írta a Médiapiac.com.

A lap az adóhivatal közlése alapján arról számolt be, hogy a csalók módszere tulajdonképpen a szokásos. Az adathalászok e-maileket, sms-eket küldenek, melyben az áll, hogy a címzettnek adó-visszatérítés jár, vagyis pénzt kaphat vissza a NAV-tól. Ehhez pedig nem kell mást tennie, mint a megadott linkre kattintani, s kitölteni a felugró űrlapot. Ebben a csalók főként a bankkártyák hátlapján található háromjegyű számot, az úgynevezett CVV/CVC kódot vagy az ügyfélkapus bejelentkezési adatokat kérik el. – Ha valaki megadja a bankkártyája adatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le számlájáról – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

A cikk részletesen ismerteti, miként lehet felismerni a csaló próbálkozásokat, ahogy arra is hoz példákat, mely nagyobb cégek, bankok, szolgáltatók nevével próbáltak mostanában egyesek visszaélni. A módszerek változatosak, és igen veszélyesek.

 

Magyar Nemzet, Médiapiac.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!