2021. január 24.,
vasárnap, Timót napja

Hadházyék újra akcióba lendülnek a közmédia ellen

Magyar Nemzet

2020. október 18., vasárnap 09:41

Ismételten a közmédia épületét vette célba Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A volt LMP-s képviselők ezúttal is forradalmárok szerepében tetszelegve akarják blokád alá venni az MTVA-székházat, ezáltal lehetetlenítve el annak működését. A tüntetésnek, úgy tűnik, egyelőre nagyobb lesz a füstje, mint a lángja, mivel a Facebookon meghirdetett eseménynél eddig csupán néhány százan jelezték a részvételi szándékukat, ráadásul a baloldali pártok soraiból sem özönlenek a demonstrációt támogató jelentkezők. Minden jel arra mutat, hogy az ellenzék továbbra is külön utakon jár - írja a Magyar Nemzet.

A Hadházy–Szél párost is megcsapta a forró ősz szele: a két független országgyűlési képviselő demonstrációt szervez október 23-ra a közmédia Kunigunda utcai épülete elé, ahol autókkal akarják blokád alá venni az MTVA-székházat, hogy akárcsak az ’56-os forradalmárok, ők is fellépjenek a „hazugságot árasztó propaganda” működése, valamint a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen. A Facebookon közzétett felhívás népszerűsége alacsonynak mondható, ugyanis eddig mindössze 731 ember jelezte, hogy részt venne a jövő pénteki eseményen.

Hadházy Ákos bejegyzéseiből kiderül, hogy a kezdeményezés egyik apropóját az MTVA vezérigazgatójának, Papp Dánielnek a levele adta, amelyben rögzíti, hogy a közmédiában zajló munkafolyamatokat érintő kérdésekről elsősorban írásban kell tájékoztatni a parlamenti képviselőket, a személyes felvilágosításra pedig – miképpen az országgyűlési törvény is kimondja – előre egyeztetett módon és időpontban kerülhet sor. Amennyiben a személyes találkozón a képviselő megsérti a működésre vonatkozó szabályokat, a látogatás megszakad és a képviselő épületben való tartózkodásra jogosulatlanná válik - írja a lap.

Az MTVA-székház vezetősége azért fogalmazta meg ezeket a pontokat, mert

az elmúlt két évben az ellenzéki politikusok egy része botrányos, országgyűlési képviselőhöz méltatlan magatartást tanúsítva űzött hobbit abból, hogy a közmédia épületében randalírozott, megzavarva ezáltal a műsorrendet és a televízió munkatársainak munkavégzését is.

Hadházyék 2018 decemberében rendeztek először jelenetet az MTVA-székházban, amikor a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán akartak egy petíciót beolvasni. Az ellenzéki képviselők az éjszakát a székházban töltötték, és telefonjaikkal minden történést folyamatosan közvetítettek, megmutatva az ott dolgozók arcát, adatait, valamint az intézmény belső tereit is. Emellett folyamatosan a biztonsági őröket provokálták, Stummer János hamis tűzriadót csinált, sőt, az MTVA munkatársait azzal is megfenyegették, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor az utcáról bejövő több ezer dühös emberrel kell számolniuk

 - emlékeztetett a Magyar Nemzet.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet