2024. 10. 03. Csütörtök Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Hadházy szerint továbbra sincsenek megnyugtató válaszok Magyar Péter diákhiteles szerződéseivel kapcsolatban

Interjút adott a Magyar Narancsnak az ellenzéki politikus, ahol azt is elmondta, hogy a Tisza Párt vezetője lemondta a tisztázó találkozójukat.

  • Hadházy szerint továbbra sincsenek megnyugtató válaszok Magyar Péter diákhiteles szerződéseivel kapcsolatban

„Egyes szerződések olyan tanulmányokra vonatkoznak, amelyek véleményem szerint minimum kérdőjeles hasznosságúak és árazásúak. Ráadásul ezeknél a cégeknél nem látjuk annak alátámasztását semmilyen adatbázisban, hogy miért őket hívták meg a munkára” – nyilatkozta Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a Magyar Narancsnak, a Magyar Péter által még a Diákhitel Központ Zrt. élén kötött, botrányos szerződések kapcsán.

Mint ismeretes, a minap kiszivárgott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, azaz a KEHI vizsgálata is az ügyben, ami túlárazott megbízásokról és egyéb visszaélésekről szól. A dokumentum szerint

a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ által kötött több szerződésnél nem volt valós verseny, az ajánlattételre felkért társaságok teljesítési képessége eleve kétséges volt és a díjazás és az ellenszolgáltatás arányosságát is felveti a jelentés. 

Hadházy a szerződések kapcsán már régóta szeretett volna az általa egyébként támogatott, új baloldali pártvezérrel találkozni, tisztázni az aggályait, ám mint az interjúból kiderül, ez eddig nem sikerült.

Mint fogalmazott: „Tisztázni akartam olyan alapvető kérdéseket, mint hogy milyen alapon választották ki a cégeket, ki javasolta, hogy éppen tőlük kérjen ajánlatot a Diákhitel Központ? Elég hosszú ideig vártam a válaszokra, és szerintem korrekt módon nem a választások előtt próbáltam ezzel foglalkozni, hiszen tisztában voltam Magyar Péter feladatával. Azóta is sokat vártam. Sajnos, ha ezekre a kérdésekre nincsenek egyértelmű és megnyugtató válaszok, akkor ezek a szerződések továbbra is problémásak.”

Az országgyűlési képviselő egyebek mellett kitért arra is:

Amikor odaadtam neki a szerződéseket, volt időpontunk, de aztán ezt – bár tényleg sokat dolgozott, és elismerem a munkáját – lemondta. Ha magától írta alá ezeket, az probléma.”

Forrás: Mandiner.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence: bevált az új ügyeleti rendszer

Rétvári Bence: bevált az új ügyeleti rendszer

Bevált és nagyobb biztonságot ad az új ügyeleti rendszer - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán a legfontosabb ellátási adatokat ismertetve.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!