2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Hadállapottól a Black Sunday-ig

Vadai Ágnes mai kijelentését, miszerint a fideszesek börtönben végzik majd, Szilvay Gergely dékás színészi teljesítményként értékelte, amit nem kell komolyan venni. Kevés az esélye a kormányváltásra, az esélytelenség nyugalmával tud nekimenni retorikailag bárkinek - vallja Kósa András. A hvg újságírója szerint a politikai viták színvonala vészesen csökken, ebben ellenzék és kormány is ludas, egymást rángatják mélyebbre a résztvevők.

  • Hadállapottól a Black Sunday-ig

A témák közül elsőként Ukrajna került sorra. Ez a téma mind földrajzilag, mind időben nagyon közeli. Szilvay Gergely szerint valószínűleg megoldják egymás közt ezt a problémát a felek és valódi katonai összecsapás nélkül meg fogjuk úszni a konflitkust. Szilvay Gergely szerint ez egy húzd meg ereszd meg játék. Kelet -Ukrajna elcsatolása és elszigetelése felé tett lépésként is értelmezhető a konfliktus Kósa András szerint, melyben Oroszország a blokáddal megpróbálja elleheteteníteni az ukrán gazdaságot. Ez a kiéheztetés a Holodomor 85. évfordulóján különösen kemény lépés lenne, ami nem is lenne értelmes tett, hisz számos orosz ajkú polgár él ezeken a területeken . 

A legelső reakciók alapján nem tűnik úgy, hogy komoly válasz reakcók lesznek, a választások közeledte azonban úgy tűnik égető. Porosenkónak és Putyinnak is jót tenne a konflitkus, hogy belső népszerűség vesztésüket kompenzálják. Szilvay és Kósa András egyetértettek: a gazdasági helyzet nem javul, a korrupció letörése sem sikerül, a várt eredmények nem történtek meg. Az ukrán nacionalisták belpolitikai nyomása is nagy Porosenkón, egyértelműen nehéz ebben lavíroznia.

Az Index HírTV-ről szóló cikkét Kósa András is sajnálatos tévedésnek véli, és reméli lesz helyesbítés az orgánum részéről. Szilvay Gergely szerint is feltételezhető némi jószándék. Mindenki ugrik mindenre Kósa András szerint, egy hisztérikus hangulat uralkodik szerinte a média egészében. A 444 cikke Szijjártó Péter csokijáról hasonlóan hisztérikus volt, pláne a rá érkező reakciók és jó lenne visszatérni egy normális olvasói és írói magatartáshoz. Az online munka kísértése Szilvay Gergely szerint, hogy azonnal lehozzon valami cikket, és a protokollt nem tartják. A felfokozottság és hírverseny is szerepet játszik, de mindenkinek illik megereszteni egy telefont.  

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!