2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Háború Ukrajnában - Az orosz-ukrán összecsapások 13. napja!

  • Háború Ukrajnában - Az orosz-ukrán összecsapások 13. napja!

Továbbra is az ukrán főváros elfoglalására készül az orosz haderő, az ukrán vezetés szerint a következő napok döntő ütközetét az ukrán fővárosért vívják majd a felek. Kijev külvárosaiban folyamatosak a harcok, az északra fekvő Csernyihiv lakónegyedeire nagy erejű bombákat dobtak és a fővárostól észak-keletre található hármashatár közelében pedig nagyobb ukrán hadtestet kerítettek be az oroszok. Közben Ukrajnát továbbra is három irányból, északról mellett keletről és délről is támadja az orosz hadsereg. Még nagyobb ukrán haderő bekerítését tervezik az oroszok Kelet-Ukrajnában. Közben megszegték azt a tűzszünetet, amit azért hirdettek, hogy az ostromlott Mariupolból egy humanitárius folyosón elmenekülhessenek a civilek

A Századvég gazdasági elemzője szerint nem shortolták a forintot 

400 forintba kerül 1 euró! Reggel még 380 forintos árfolyamon kezdett ez euró, azóta ütemes leértékelődést mutat. A Századvég Gazdaságkutató elemzője szerint a gyengülés Magyarországon a legerősebb, mivel hazánkat gazdaságilag is érinti a válságos helyzet. Regős Gábor híradónknak azt mondta: ebben az esetben nem történt pénzpiaci machináció. A Magyar Nemzeti Bank állítása szerint több eszközzel is igyekszik megfékezni a zuhanást.

Rakétaként emelkedik a gáz és az olaj ára 

Rekordokat dönt az európai piacokon a gáz és az olaj ára. A földgáz esetében a tőzsde nyitása óta kilőtt az árjegyzés, 40 százalékkal kell többet fizetni a földgázért, mint nyitáskor. Az olaj ára is meredeken emelkedik, már elérte a 2008-as gazdasági válság idején tapasztalt árszintet.

Az orosz-ukrán konfliktus gazdasági hatásai  - Skype-on Billwachs Tibor pénzügyi szakértőt kapcsoltuk.

Putyin: A Kreml nem szabhat egyoldalúan ultimátumot

Törökországban egyeztet az ukrán és az orosz külügyminiszter csütörtökön - közölte a Kreml. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő tájékoztatása szerint Dmitro Kuleba és Szergej Lavrov Antalyában ülnek tárgyalóasztalhoz. A találkozóról Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnapi telefonos megbeszélése során született megállapodás. Moszkva jelezte, a Föderáció az offenzívát bármikor leállíthatja, amennyiben Kijev teljesíti az orosz fél által meghatározott feltételeket. Az ukrán elnök ugyanakkor leszögezte, a Kreml nem szabhat egyoldalúan ultimátumot.

Az orosz-ukrán konfliktus politikai hatása - elemzésért Kacsóh Dánielt, a Mandiner főszerkesztő-helyettesét kapcsoltuk.

Szankciók a sportban - Szabados Gábor sportközgazdászt kértük a helyzet elemzésére

A határról, Beregsurányból a legfrissebb hírekkel Illés Péter, a Hír TV riportere élőben jelentkezett.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!