2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

„Ha valamit várt az Orbán-kormánytól több millió szavazó, akkor ez az volt”

Hír TV

2019. február 13., szerda 22:01

A Fidesz téli frakcióülésének témájával nyitott a Szabadfogás legfrissebb adása. Huth Gergely műsorvezető előhozta, hogy szó lehet az eseményen a migrációról, valamint az EP-választásokról is. További érdekesség, hogy mint mond majd Orbán Viktor miniszterelnök a képviselőknek, valamint változik-e a Fidesz politikája a vasárnapi évértékelőn bejelentett családvédelmi akcióterv tükrében.

Pesty László dokumentumfilm rendező a 24. kritikus cikkére reagált. „Az utóbbi évtized talán, többek szerint ellenzéki hangvételű orgánumok szerint is legnagyobb hatású, és legnagyobb súlyú évértékelője hangzott el csupa pozitív bejelentéssel, számos ellenzéki orgánum nem is nagyon kritizálta az Orbán-évértékelőt. Azért becsúsznak olyan hangok, amik megtalálják a fogást rajta” – emlékeztetett.

Kukorelly Endre író erre azt mondta, teljes mértékben egyetért azzal, ha olyan intézkedések történnek, amelyek a népességfogyást megállítják. „Ezen túl, ha ebben van egy konszenzus, és legyen, én azt javaslom, és el is vártom mindenkitől, a részleteken azért lehet vitatkozni, hogy mi a legoptimálisabb, mik azok az intézkedések, amelyek esetleg nem annyira ügyesek, és mit lehetne helyette csinálni. Ha az ellenzék normálisan végzi a dolgát, akkor egyrészt megállapodik ebben a minimál-konszenzusban, másrészt pedig nyugodtan illetheti kritikával a részleteket” – fogalmazott.

Ennél jobb programot Ratkó Anna óta nem vezettek be – ezt már Dézsy Zoltán dokumentumfilm rendező mondta. „Olyan fantasztikus úton indul el az ország, azt kell, hogy mondjam, hogy lenyűgözte, nem csak a hallgatóságot (…) ha valamit várt az Orbán-kormánytól az a több millió szavazó, akkor ez az volt” – szögezte le Dézsy.

A teljes beszélgetés: