2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Belföld

„Ha valamit várt az Orbán-kormánytól több millió szavazó, akkor ez az volt”

  • „Ha valamit várt az Orbán-kormánytól több millió szavazó, akkor ez az volt”

A Fidesz téli frakcióülésének témájával nyitott a Szabadfogás legfrissebb adása. Huth Gergely műsorvezető előhozta, hogy szó lehet az eseményen a migrációról, valamint az EP-választásokról is. További érdekesség, hogy mint mond majd Orbán Viktor miniszterelnök a képviselőknek, valamint változik-e a Fidesz politikája a vasárnapi évértékelőn bejelentett családvédelmi akcióterv tükrében.

Pesty László dokumentumfilm rendező a 24. kritikus cikkére reagált. „Az utóbbi évtized talán, többek szerint ellenzéki hangvételű orgánumok szerint is legnagyobb hatású, és legnagyobb súlyú évértékelője hangzott el csupa pozitív bejelentéssel, számos ellenzéki orgánum nem is nagyon kritizálta az Orbán-évértékelőt. Azért becsúsznak olyan hangok, amik megtalálják a fogást rajta” – emlékeztetett.

Kukorelly Endre író erre azt mondta, teljes mértékben egyetért azzal, ha olyan intézkedések történnek, amelyek a népességfogyást megállítják. „Ezen túl, ha ebben van egy konszenzus, és legyen, én azt javaslom, és el is vártom mindenkitől, a részleteken azért lehet vitatkozni, hogy mi a legoptimálisabb, mik azok az intézkedések, amelyek esetleg nem annyira ügyesek, és mit lehetne helyette csinálni. Ha az ellenzék normálisan végzi a dolgát, akkor egyrészt megállapodik ebben a minimál-konszenzusban, másrészt pedig nyugodtan illetheti kritikával a részleteket” – fogalmazott.

Ennél jobb programot Ratkó Anna óta nem vezettek be – ezt már Dézsy Zoltán dokumentumfilm rendező mondta. „Olyan fantasztikus úton indul el az ország, azt kell, hogy mondjam, hogy lenyűgözte, nem csak a hallgatóságot (…) ha valamit várt az Orbán-kormánytól az a több millió szavazó, akkor ez az volt” – szögezte le Dézsy.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!