2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Ha mi nem harcolunk a hazánkért, más nem fog helyettünk

Hír TV

2019. március 15., péntek 13:20, frissítve: péntek 14:53

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei példát mutattak hazaszeretetből - ezt mondta a határon túli magyarságnak küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter szerint tetteikből erőt kell meríteni, mert biztonságunkat, keresztény kultúránkat és nemzeti identitásunkat veszély fenyegeti. A tárcavezető hozzátette, a hősök tudták, miként kell dönteniük és cselekedniük. Szijjártó Péter megjegyezte, ha mi nem harcolunk az országért, nem védjük meg a magyar nemzeti érdekeket, akkor azt más sem fogja megtenni helyettünk.

A szívükben a hazájuk volt az első helyen: le akarták rázni magukról a birodalmi elnyomást, harcoltak az ország szabadságáért, függetlenségéért, és ha kellett, az életüket is feláldozták. Az ő hőstetteik átalakították a történelmet, jelentős hatással voltak arra, hogy mi mit gondolunk magunkról, és hogy mások mit gondolnak rólunk. Az is megtanítja nekünk a történelem, hogy bár mindig voltak barátaink - akiknek a segítségéért természetesen hálásak voltunk és vagyunk -, ugyanakkor alapvetően mindig csak magunkra számíthattunk– mondta Szijjártó Péter.