2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Ha Európán kívülről rendel csomagot karácsonyra, felejtse el, hogy ideér

Európán kívülről már nem érdemes internetről rendelni karácsonyi ajándékot. Nem fognak megérkezni ugyanis a csomagok.

  • Ha Európán kívülről rendel csomagot karácsonyra, felejtse el, hogy ideér

Elkezdődött a karácsonyi roham, a legtöbben most kezdenek neki az ajándékvásárlásnak. A fogyasztóvédelmi helyettes államtitkár arra hívja fel a figyelmet, hogy aki internetről rendel, bizonyosodjon meg a szállítási időről.

„A web áruházak részletes tájékoztatási kötelezettségnek kell megfelelni. Sokszor egyébként ez adminisztratív tehernek tűnik számukra és ezt ellenőrzi a fogyasztóvédelmi hatóság, illetve az IT laboratóriumunk. Tehát ugyanígy a szállítási feltételekről, illetve a szállítási időről is pontos tájékoztatást kell nyújtani a web áruháznak. Ez nyilván előfordul, hogy egy időintervallumot jelent” – mondta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

A fogyasztóvédők szerint rendelés előtt érdemes utána nézni az adott cég hátterének is. „Amit érdemes tenni és majdnem minden web áruház ad erre lehetőséget, a személyes átvétel. Lehet, hogy valamilyen szállítási pont, vagy ilyesmi, de érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatás, hiszen akkor mi magunk tudunk menni érte és garantáltan meg lesz a karácsonyi ajándék” – így a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Kispál Edit.

Ha a termék nem érkezett meg időben, el lehet állni a vásárlástól, illetve ezt lehet jelezni a fogyasztóvédelmi hatóságnak is. Ilyen esetben vizsgálat indul az adott céggel szemben.

„Hogyha belföldi web shopról beszélünk és van nekik raktárkészletük, akkor ilyen egy hetes időintervallumon belül ez megérkezik az ügyfelekhez. Ha külföldiről beszélünk, ugye hát ezt tapasztaltuk mindannyian, az akár több hónapos várakozási idő lesz, lehet. Attól függ, hogy éppen honnan rendeltük az adott terméket” – hívta fel a figyelmet Szták András, az Emag kereskedelmi igazgatója.

A szakember azt mondta, az unió területéről rendelt csomagok még megérkezhetnek karácsonyra, de aki messzebbről, például Kínából vásárol, már nem biztos, hogy a fa alá tudja tenni a kiszemelt ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Két óra alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás + videó

Még délelőtt összegyűlt a szükséges számú aláírás Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltségéhez! - jelentette be Hidvéghi Balázs. A Fidesz főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke hozzátette: most összesítik az íveket, és délután le is adják azokat a Nemzeti Választási Irodában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!