2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Ha a baloldalon múlna, ma nem telne meg szurkolókkal a Puskás Aréna

Öt év után újra futball-lázban ég az ország, ma este újra Európa-bajnokságon lép pályára a magyar futball válogatott, az élményt megfejelve, mindezt hazai pályán, magyar nézők előtt tehetik az új Puskás Arénában. A szenzációs sportdiplomáciai siker ellenére a baloldal folyamatosan a magyar labdarúgásért tett kormányzati törekvéseket támadja, sőt többszörösen ígéretet tettek arra, ha ők kerülnek kormányra, kivonják az állam szerepét a profi sportból és elvonják a sikerhez vezető forrásokat.

– Hatalmas siker Magyarország számára, hogy egymás után kétszer is kijutott a magyar válogatott az Eb-re, míg azt megelőzően harminc évig ez egyszer sem sikerült. Szoros kapcsolat van e siker és a kormány sportpolitikája között, amely egy átfogó stratégiát jelent: a tömegsport támogatása vagy például a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése mellett a versenysport erősítése is kiemelt szerepet kapott – mondta el a Magyar Nemzetnek Deák Dániel.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint nem véletlen, hogy örömmámorban úszik több millió magyar szurkoló, akik ma este hazai pályán láthatják a nemzeti tizenegyet gyepre lépni a labdarúgó Európa-bajnokságon. Erre az élményre ugyanis még nem volt példa a magyar futballtörténelemben.

– Már egy évtizede tartó sportpolitikának az eredménye, hogy egyre eredményesebb a magyar fociválogatott is, ami nem csak sportsikereket jelent, hanem hozzájárul a nemzeti identitás erősödéséhez is. Az ünneplő tömegek látványa Budapest utcáin az előző foci Eb meccseit követően minden magyart büszkeséggel töltött el, nagyon sokan ennek hatására döbbentek rá arra, hogy milyen nagy dolog egy nemzethez és egy közösséghez tartozni. Nem meglepő, hogy

a baloldali politikusok éppen emiatt a nemzeti identitáserősítő szerep miatt támadják a sportberuházásokat, hiszen ez az ő globalista, a nemzetállamok lebontását célul kitűző szemléletükbe nem illeszthető be

– indokolt Deák Dániel, aki hozzátette: a jelek szerint azonban az eredmények a magyar kormányt igazolják, ami amellett, hogy a kormányoldal társadalmi megítélésének további javulását eredményezheti, a magyarságtudat és a nemzeti identitás erősödését hozhatja magával.

A teljes  cikk IDE kattintva olvasható. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!