2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Gyurcsányék állítják, nem akarnak átcsábítani senkit

Gyurcsány Ferencnek teljesen mindegy, hogy ki az MSZP elnöke. Ezt a Demokratikus Koalíció szóvivője közölte Mesterházy lemondásának hírére. Gréczy Zsolt szerint a DK-nak az az érdeke, hogy az MSZP túljusson a válságán, és hogy az önkormányzati választásokra együttműködési megállapodást tudjanak kötni egymással a baloldali pártok. Azt viszont határozottan tagadta, hogy Gyurcsány már azon dolgozna, hogy őszig minél több szocialistát csábítson át a DK-ba.

„Szép leányok, szép leányok ne sírjatok” – Gyurcsány Ferenc vasárnap tánccal ünnepelte meg, hogy a Demokratikus Koalíció két képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Ráadásul a DK a szocialistákat beérve, a negyedik helyen végzett az uniós választásokon.

„Gyurcsány Ferencnek teljesen mindegy, hogy ki az MSZP elnöke, azzal fog a DK együttműködni, aki az MSZP elnöke lesz” – közölte Gréczy Zsolt. A Gyurcsány-párt szóvivője így reagált Mesterházy Attila lemondására. Gréczy Zsolt szerint az az érdekük, hogy az MSZP túljusson a válságán és így jó együttműködést tudjanak kötni az önkormányzati választásokra. A Heti Válasz információi szerint azonban Gyurcsányék azon dolgoznak, hogy őszig minél több szocialistát csábítsanak át a DK-ba. „Természetesen nincs ilyen döntése a DK-nak. Tiszteletben tartjuk az MSZP autonómiáját és várjuk, hogy túl jusson ezen a mostani nehéz időszakon” – tette hozzá Gréczy.

Kovácsot még nem kereste meg Gyurcsány

Az MSZP volt elnöke, Kovács László a köztévében azt mondta, őt még nem kereste Gyurcsány Ferenc. „Nem, nem, én nem tudok, arról, hogy valakit is megkeresett volna. Lehet, hogy megtörtént. Engem nem csábított át a Demokratikus Koalícióhoz. Ilyen kósza híresztelések mindig vannak, de én nem a két, az összefogás másik két pártját tartom az MSZP számára ellenfélnek. Ezek legfeljebb versenytársak” – fogalmazott az egykori MSZP-elnök.

„Az Együtt–PM-nek nem az a célja, hogy a meglévő baloldali szavazókat vagy szervezeteket újra szeleteljen.” – A Bajnai-féle szövetség nem akar sem politikusokat, sem szavazókat átcsábítani a másik két baloldali párttól. Karácsony Gergely az MSZP belügyeit nem kommentálta, de szerinte az őszi önkormányzati választás szempontjából kevésbé lényeges, hogy ki a szocialisták vezetője. „Igazából az kevésbé számít, hogy ki az MSZP országos elnöke, hiszen ezeket a megállapodásokat alapvetően a helyi testületeknek kell meghozniuk. Az önkormányzati választás persze nagyon fontos, de azért alapvetően helyi szinten dől el, és az egyeztetések elsősorban helyi szinten fognak zajlani” – vélekedett a politikus.

Az ellenzéki egyeztetések Karácsony Gergely szerint majd csak azután kezdődhetnek meg, hogy az Együtt–PM Szövetségnél és az MSZP-nél is befejeződtek a tisztújítások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!