2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Gyurcsányé mellett SZDSZ-es kapcsolatokat is keresett Portik Tamás

  • Gyurcsányé mellett SZDSZ-es kapcsolatokat is keresett Portik Tamás

Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök mellett SZDSZ-es vezető politikusokkal is kapcsolatba akart lépni Portik Tamás olajozó vállalkozó. Az Energol Rt. egykori marketingigazgatója egy sor szocialista politikussal állhatott kapcsolatban, az olajbűnözés kapcsán elhíresült cég titkárnője pedig az SZDSZ-es Kuncze Gábor belügyminiszter rokona volt – ismerteti keddi számában a Magyar Idők.

A cikk szerint az olajbűnözés zászlóshajójaként számon tartott Energol Energetikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. egykori marketingigazgatója egy hangfelvétel szerint Gyárfás Tamásnak meg is fogalmazta az igényét arra, hogy az akkor a Nap-kelte műsor producereként nap mint nap baloldali politikusokkal találkozó sportvezető hozza össze őt Gyurcsánnyal.

A lap megkeresésére Gyárfás Tamás kijelentette, soha nem kívánt ilyen ügyekbe belefolyni. Leszögezte, Portikot nem mutatta be senkinek. Hozzátette, ilyen kérést nem tolmácsolt.

Arra a felvetésre, amely szerint végül is cáfolja-e, hogy Portik rajta keresztül akart kapcsolatba lépni Gyurcsánnyal, a volt médiavállalkozó azt felelte: „abban a mondatomban, hogy ilyen kérést nem tolmácsoltam, lényegében benne van a válaszom”. A lap további érdeklődésére, miszerint igaz-e, hogy azon a kazettán, amellyel ügyvédjén keresztül legutóbb ismét meg akarták zsarolni, és amelyet a rendőrség tavaly december 17-én lefoglalt, hallható Portik Tamás részéről erre vonatkozó igény, Gyárfás Tamás azt felelte: „a jelek szerint ismerik a felvételt”.

Az Energol-ügyet vád nélkül megúszó, hat éven át körözött, ezért is bujkáló vállalkozó azonban másoknak is megfogalmazott furcsának tűnő kéréseket politikusokkal kapcsolatban. Anyósa, Riskó Judit például arról számolt be a sajtónak, hogy évekkel ezelőtt Portik őt küldte el Demszky Gábor akkori SZDSZ-es főpolgármester budakeszi házához, hogy térképezze fel, merre néznek az épület ablakai, ajtajai. Azt ma sem lehet tudni, hogy pontosan mit is akart a vállalkozó a baloldali vezető politikusoktól. Az viszont tény, hogy a Gyurcsány-kormány polgári elhárításának főigazgatójával, Laborc Sándorral zajlott egyik egyeztetésen maga Portik dicsekedett azzal, hogy több MSZP-st is lefizetett az évek során.

A lap felidézi, hogy a Magyar Nemzet 2014-ben számolt be Kuncze Gábor unokahúgának az Energolban betöltött szerepéről. Eszerint Vankó Krisztina a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének hozzátartozója, a cég nagy befolyással bíró titkárnője volt. Vankó azonban nem kizárólag titkárnői feladatokat látott el, kulcsa volt az Energol széfjéhez, a házipénztár kezelésére is felhatalmazást kapott, többször megtörtént, hogy a társaság gazdasági ügyeiben döntött; majd Németországba távozott – olvasható a Magyar Időkben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!