2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

„Gyurcsány zsebforradalmárként vezeti tanítványait” – véli az államtikár

Az elmúlt napok történései is azt bizonyítják, hogy a magyar emberek helyes döntést hoztak, amikor nem a mostani ellenzékre bízták az ország sorsát – véli Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára, aki azután nyilatkozott a Hír TV-nek, hogy a New York-i ENSZ-közgyűlés megszavazta a globális migrációs csomagot.

  • „Gyurcsány zsebforradalmárként vezeti tanítványait” – véli az államtikár

A paktum elvileg nem kötelező egyik ország számára sem, de később hivatkozási pontot jelenthet. Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára a Magyarország élőben című műsorban felhívta a figyelmet arra, hogy a dokumentumban nyolcvan alkalommal utalnak a migrációval kapcsolatos elköteleződésre, Magyarország álláspontja azonban nem változott.

„Érdekes összefüggés, hogy a volt gyarmattartó országok bevándorláspártiak, mi azonban meg akarjuk tartani Magyarországot magyar országnak. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megkapja a segítséget, de továbbra is azt gondoljuk, hogy ott kell segíteni, ahol baj van” – jelentette ki Menczer, aki szerint nemcsak a külpolitikai helyzet, hanem a magyarországi tüntetések is azt mutatják, hogy „a magyar emberek rendkívül helyes döntést hoztak, amikor nem a mostani ellenzékre bízták az ország sorsát”.

„Azt látjuk, hogy amióta elvesztették a választásokat, durcásak a parlamentben, agresszívek az utcán” – mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy az ellenzéket továbbra is a zsebforradalmárként viselkedő egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti. „Gyurcsány és tanítványai szép egységbe tömörültek” – jegyezte meg.

Ahogy az várható volt, az ENSZ közgyűlése elfogadta a globális migrációs csomagot, Magyarország az Egyesült Államokhoz, Izraelhez, Lengyelországhoz és Csehországhoz hasonlóan elutasította a paktumot. 

„Először is egy feloldhatatlannak tűnő elvi álláspontot kellene tisztázni azzal kapcsolatban, hogy mit akarunk kezdeni a migrációs válsággal – mondta Menczer. – Mi nem tudjuk, nem akarjuk támogatni a migrációt, amit Európa elárulásának tartunk.”

Az államtitkár szerint beszédes, hogy az afrikai és a latin-amerikai országok nagy erőkkel  vettek részt a New York-i ülésen, míg Brüsszelt csak egy meglehetősen vérszegény nyilatkozatokat adó alacsonyabb rangú diplomata képviselte. Magyarország az egyetlen olyan ország, amely – Szijjártó Péter személyében – miniszteri szinten vette ki a részét a globális migrációs csomag előkészületeiből.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!