2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Gyurcsány újraértelmezi az őszödi beszédet

Videóblogján magyarázza a 2006-os eseményeket Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök tisztességről beszél és azzal menti a rendőri brutalitást, hogy az egyenruhások nem voltak felkészülve a tüntetésekre. A videóból azonban sok részlet kimaradt.

  • Gyurcsány újraértelmezi az őszödi beszédet

 

Magyarország egyik legőszintébb, legtisztességesebb drámai beszéde

– így emlékszik vissza Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédre. Szerinte a cél a kormány megdöntése volt, a történteket pedig politikai puccskísérletnek nevezi.

Nem azért kell politikusnak menni, mert az annyira megéri

Fiataloknak indított Youtube-csatornáján ezt a részletet tartotta fontosnak kiemelni a volt miniszterelnök az elhíresült beszédből, a hazugságról és a választók becsapásáról szóló mondatait nem idézi.

Őszödön 2006-ban Gyurcsány trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen és azt is bevallotta, hogy meghamisították a költségvetési adatokat. A videóban erről a részről is hallgat.

A felvétel országos felháborodást keltett, tömegek vonultak az utcákra a kormány lemondását követelve. A kormány válasza a brutális rendőri oszlatás volt. A videóban erre így emlékszik a volt miniszterelnök: 

Tudom, hogy a rendőrségünk nem jól kezelte, nem volt rá felkészülve. De azt is tudom, hogy tudatosan provokálták.

 
Ami a Gyurcsány-videóból kimaradt.
 

Azonban a véres képsorokat sem mutatta meg a fiataloknak szánt videóban Gyurcsány. 2006 őszén brutális tömegoszlatás volt a főváros utcáin. A rendőrök szemmagasságban lőttek könnygázt a tüntetőkre, és a gumilövedékekkel is az emberek fejére, illetve testére céloztak. Több száz ember sérült meg, valakinek a szemét lőtték ki, mások pedig a testén lévő sérüléseiket mutatták a hírtelevíziónak.

 
A DK elnöke szerint a rendőrség nem jól kezelte a helyzetet...
 

 

A történteket 13 év elteltével is tisztességesnek értékeli a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc egyébként 2006-ban maga többször nyilatkozta hogy miniszterelnökként személyesen irányította a rendőrséget, Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány munkáját pedig Demszky Gábor, akkori liberális főpolgármester kitüntetéssel jutalmazta.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!