2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Gyurcsány tanácsadója nácizza a világhírű magyar operatőrt

A baloldal tovább folytatja a kultúra elfoglalásáért vívott harcát, az eszköztár pedig a szokásos: megbélyegzés és a nácikártya kijátszása. Ezúttal a gyurcsányista filozófus, Gábor György ment neki a világszerte elismert Koltai Lajosnak - hívta fel rá a figyelmet a Drót.info internetes oldal.

  • Gyurcsány tanácsadója nácizza a világhírű magyar operatőrt

A világhírű operatőr, Koltai Lajos elfogadta a felkérést, hogy oktasson a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). Azt gondolhatnának, hogy a hírt mindenki egyöntetű örömmel fogadta, hiszen tényleg elismert szakemberrel gazdagodik a hazai felsőoktatás. Gondolhatnánk, ha nem ismernénk a baloldalunkat, amelyik képtelen elvonatkoztatni a saját politikai logikájától. Az SZFE-t eddig a saját játszóterüknek tekintették, ahol minden csakis az ő akaratuk szerint történhetett. Az alapítványi tulajdonba kerüléssel azonban megbillent a hegemón helyzetük, és mint tudjuk, a tolerancia bajnokai képtelenek elfogadni, ha valahol nem kizárólag a saját kádereik csücsülnek. Ezért hozzákezdtek ahhoz a művelethez, hogy az egyetem és az oktatók – ideértve Koltait is – tekintélyét módszeresen aláássák.

Gyurcsány Ferenc kedvenc filozófusa, Gábor György a közösségi médiában azonnal neki is ment Koltai Lajosnak. Mivel az operatőr szakmai tudásán és felkészültségén nem lehet fogást találni, ezért Gábor a morál fegyverét sütötte el. Ami egyfelől azért is érdekes, mert Gyurcsányt szolgálni és közben az erkölcsi felsőbbrendűség pozíciójából beszélni olyan kibékíthetetlen ellentmondásnak tűnik, amihez képest Tom és Jerry viszonya kifejezetten harmonikusnak mondható. Másfelől pedig

Koltai Lajos, akit most a gyurcsányista filozófus elmond mindenféle „rongy morállal” és „morális nihillel” rendelkező embernek, 2005-ben a Sorstalanságot rendezhette. Ekkor pedig úgy hívták a miniszterelnököt, hogy Gyurcsány Ferenc, és láthatóan még semmi gondjuk nem volt Koltai moráljával.

Koltai lejáratása természetesen nem áll meg a „rongy morál” szintű megbélyegzésénél. A teljes megsemmisítéshez ugyanis ez önmagában még nagyon kevés volna. Valószínűleg érzi ezt Gábor György is, ezért működésbe hozza a hős antifasiszta baloldal másik reflexét, a nácikártya kijátszását. Amiért csak akkor nem jár büntetés, ha a Gyurcsány-féle baloldal jelöltje „judapestezik” meg „zsidó uzsora-banktőkézik”, mindenki más azonban legalább három dobásból kimarad. Meg földönfutóvá lesz téve – és nemcsak a politika játékasztalánál, hanem valódi, egzisztenciális értelemben is.

És hogy pontosan miért is náci Koltai?

Ennek levezetésével Gábor természetesen adós marad, helyette inkább egyszerűen csak odaveti, hogy az ő SZFE-jén Hitler propagandafilmese, Leni Riefenstahl nem oktathatna. Amit megint csak nem értünk. Mert hogyan van az, hogy a Gyurcsány miniszterelnöksége alatt Sorstalanságot rendező Koltai még nem volt propagandafilmes, ellenben most mégis ő lett (Orbán) Hitler Leni Riefenstahlja? Úgy látszik,

a gyurcsányista filozófia a logikát reakciósnak bélyegezte, majd a szellemi élet gulágjára deportálta.

És ha azt hinnénk, hogy mindez tét nélküli, akkor vigyázó szemünket Ferencvárosra vessük! A kerület balliberális polgármestere, Baranyi Krisztina ugyanis azonnali hatállyal felbontotta a Pinceszínház-igazgató Soós Péter szerződését, amiért oktatói állást vállalt az SZFE-n. Az elvtársak tehát már hozzá is láttak a Gyurcsány által meghirdetett tisztogatáshoz. És ha 2022-ben győznek, garantáltan magasabb sebességi fokozatba kapcsolnak. Ne hagyjuk, hogy erre lehetőségük nyíljon!

Drót.info

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!