2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Gyurcsány szerint nem jogszerűtlen a Karácsony-féle kampányfinanszírozás

Karácsony Gergelyt mentegette az ATV-ben a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott: arról, hogy nem átlátható a főpolgármester több mint 500 milliós kampányfinanszírozása, nem ő tehet. A DK vezére az interjúban arról is beszélt: van olyan forgatókönyv, amely szerint lehetséges, hogy a jövő évi választásokkor Karácsony Gergely lesz az egyetlen baloldali jelölt a főpolgármesteri címre, és arra kéri a DK-t, hogy álljon be mögé.

  • Gyurcsány szerint nem jogszerűtlen a Karácsony-féle kampányfinanszírozás

– Ha elfogadjuk Karácsony Gergely állítását, amely szerint magánszemélyek egy civil szervezetet támogattak, akkor nem történt jogszerűtlenség – állított az ATV műsorában Gyurcsány Ferenc a főpolgármester pénzmosási botrányával kapcsolatban.

– Szerintem van ennek két kellemetlen része. Az egyik, hogy nem láttuk ezt át, de az is igaz, hogy ez alapvetően nem az ő bűne – mentegette tovább Karácsony Gergelyt a DK-vezér, aki szerint ha valaki Magyarországon az ellenzéket támogatja, az titkolni próbálja.

A DK politikusa ugyanakkor megjegyezte azt is: a történet kellemetlen része inkább az, hogy nem sikerült elhessegetni azt, hogy az előválasztáson ezek a milliók esetleg előnyhöz juttattak egyeseket.

A jövő évi választásokra térve a DK elnöke elmondta: véleménye szerint egy-két nem kívánt kivételtől eltekintve mindenhol egy ellenzéki jelölt lesz. A főpolgármester támogatásával kapcsolatban azonban még nincs végleges döntés.

– Lehet olyan megfontolás, amelynek a végén én azt javasolom a Demokratikus Koalíciónak, hogy támogassák Karácsony Gergely újraindulását – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, ami éles fordulatot jelent, hiszen a DK elnöke néhány hónappal ezelőtt még igencsak karcosan véleményezte a főpolgármester munkásságát.

– Könnyű szeretni Karácsony Gergelyt, de szerintem nem teljesíti a feladatát – fogalmazott korábban, sőt azt is kerek-perec megmondta, hogy nem támogatnák az újraindulását.

A DK vezére akkor azt kifogásolta, hogy Karácsony Gergely nem száll szembe eléggé a magyar kormánnyal. A főpolgármestertől a kritikát követően hamar jött a válasz. Bejelentette: felfüggesztik az adók befizetését, pert indítanak a kormány ellen, és a lakosságra bízták hogy betartsák-e a Lánchíd kapcsán a kormánnyal kötött megállapodásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!