2020. augusztus 10.,
hétfő, Lőrinc napja

Gyurcsány pénzt kért a nyugdíjasoktól performance-áért

2013. november 19., kedd 21:30, frissítve: szerda 12:20

Egy vizitdíjnyi összegért tartott Gyurcsány Ferenc politikai előadást a nyugdíjasoknak Kecskeméten. A jelenléti ív kitöltése után ugyanis 300 forintos úgynevezett költségvetési hozzájárulást kértek a DK-sok, így több tízezer forint gyűlhetett össze. A milliárdos volt miniszterelnök ismét baloldali összefogást sürgetett a rendezvényen.

Adománygyűjtő doboz is volt a Demokratikus Koalíció kecskeméti rendezvényén. Gyurcsány Ferenc fellépéséért egy vizitdíjnyi összeget kértek a többségében nyugdíjasokból álló hallgatóságtól. A pártelnök a könyvét is reklámozta a rendezvényen.

„Mi a maguk forintjaiból tartjuk el ezt a pártot. Nem tudom, ma kellett fizetniük, hogy bejöttek? A jó Isten tartsa meg önöket, jó szokásukat. Mindenütt elmondom, hogy nem tudok elég hálás lenni, hogy megveszik az én könyveimet, no nem azért, mert ezek olyan jó könyvek, mert egyébként valóban elképesztően jó könyvek. Nézzék meg, milyen helyes vagyok rajta” – mondta Gyurcsány Ferenc.

A pártvezér leginkább a baloldali összefogásról beszélt, de most megvédte az MSZP és az Együtt–PM Szövetség vezetőjét. „Ha nem akarnak nekem rosszat, akkor ne bántsák Bajnait és Mesterházyt, ennél kevesebb is elegendő, hogy holnap bennünket citáljanak a jobboldali sajtóban.”


A DK elnöke ismét kiállt amellett, hogy közös miniszterelnök-jelölt és körzetenként egy baloldali induló kell a tavaszi választásokon. „Ha az ellenzéki pártvezetők kellően felelősek, kellően észnél vannak, akkor a minimálprogramban, hogy minden választókerületben legalább egy jelölt legyen, abban megállapodnak. Mi ebben korrektek leszünk a DK-val. A képviselőjelöltek, amikor elvállalták a képviselő-jelöltségüket, aláírtak egy olyan papírt, hogy ha van megállapodás a pártok között, akkor ők tudomásul veszik, hogy valakinek vissza kell lépni, és tisztességes emberek, meg fogják tenni. Hogy lehet-e ennél szélesebb körű, valóban teljes politikai egységet létrehozni, azt én nagyon remélem, de ez aztán tényleg nem rajtunk múlik” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a kormány gazdaságpolitikáját is bírálta, de saját programjáról nem árult el részleteket a kétórás rendezvényen.

Forrás: Hír TV