2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Gyurcsány nélküli ellenzék épülhet fel Botka kilépésével

2019. október 29., kedd 18:12

A pártot korábban többször élesen bíráló Szanyi Tibor megérti a szegedi polgármester döntését.

Nem az MSZP frakcióját választotta Botka László Szegeden, amikor megalakult az új közgyűlés - erről írt múlt héten a Szeged.hu. A portál hozzátette: a városvezető a szocialista képviselőcsoport helyett az Összefogás Szegedért Egyesület frakciójában dolgozik majd tovább, annak ellenére hogy Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje is volt.

A szegedi polgármester végül hétfőn megerősítette a hírt és azt közölte: a döntést lelkileg már két éve meghozta, de a részletekről nem kíván nyilatkozni.

Szanyi Tibor a köztelevízió műsorában azzal magyarázta volt párttársa döntését, hogy Botka egy egyesület jelöltjeként győzött, így egyértelmű, hogy ezek után nincs, amiért az MSZP-ben maradásával ezt a kettősséget fenntartsa.

Gyurcsány nélküli ellenzék épülhet Botka László szegedi polgármester kilépésével - erről már a Magyar Nemzet írt. A lap szerint a Momentum rögtön együttműködést ajánlott Szeged polgármesterének, aki egyértelművé tette: továbbra is az ellenzéki összefogásért dolgozik. Kiszelly Zoltán politológus szerint, Botka önkormányzati szinten már korábban is próbálkozott egy ellenzéki összefogás létrehozásával, ezért elképzelhető, hogy a személye később esélyt adhat egy Gyurcsány nélküli ellenzéki összefogásra. 

Meg akartuk kérdezni az MSZP elnökétől, hogy presztizs veszteségnek tartja-e pártja egyik úgynevezett erős emberének távozását, adásunkig azonban Tóth Bertalan többszöri megkeresésünkre sem válaszolt.

Hír TV