2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Gyurcsány nélküli ellenzék épülhet fel Botka kilépésével

A pártot korábban többször élesen bíráló Szanyi Tibor megérti a szegedi polgármester döntését.

  • Gyurcsány nélküli ellenzék épülhet fel Botka kilépésével

Nem az MSZP frakcióját választotta Botka László Szegeden, amikor megalakult az új közgyűlés - erről írt múlt héten a Szeged.hu. A portál hozzátette: a városvezető a szocialista képviselőcsoport helyett az Összefogás Szegedért Egyesület frakciójában dolgozik majd tovább, annak ellenére hogy Botka korábban az MSZP választmányi elnöke, majd miniszterelnök-jelöltje is volt.

A szegedi polgármester végül hétfőn megerősítette a hírt és azt közölte: a döntést lelkileg már két éve meghozta, de a részletekről nem kíván nyilatkozni.

Szanyi Tibor a köztelevízió műsorában azzal magyarázta volt párttársa döntését, hogy Botka egy egyesület jelöltjeként győzött, így egyértelmű, hogy ezek után nincs, amiért az MSZP-ben maradásával ezt a kettősséget fenntartsa.

Gyurcsány nélküli ellenzék épülhet Botka László szegedi polgármester kilépésével - erről már a Magyar Nemzet írt. A lap szerint a Momentum rögtön együttműködést ajánlott Szeged polgármesterének, aki egyértelművé tette: továbbra is az ellenzéki összefogásért dolgozik. Kiszelly Zoltán politológus szerint, Botka önkormányzati szinten már korábban is próbálkozott egy ellenzéki összefogás létrehozásával, ezért elképzelhető, hogy a személye később esélyt adhat egy Gyurcsány nélküli ellenzéki összefogásra. 

Meg akartuk kérdezni az MSZP elnökétől, hogy presztizs veszteségnek tartja-e pártja egyik úgynevezett erős emberének távozását, adásunkig azonban Tóth Bertalan többszöri megkeresésünkre sem válaszolt.

Hír TV 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!