2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Gyurcsány Ferencék kormányzása idején összesen 23 500 forinttal emelkedett a minimálbér

Álságos Gyurcsány Ferencék álláspontja, most is a béremelések ellen vannak, ahogy korábban is – ezt mondta a KDNP frakció szóvivője a HírTV-nek. Nacsa Lőrinc arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferencék kormányzása idején mindössze 23500 forinttal emelték a minimálbért nyolc év alatt, emellett még az alacsony keresetűeket is 36 százalékos adóval sújtották.

  • Gyurcsány Ferencék kormányzása idején összesen 23 500 forinttal emelkedett a minimálbér

Én gazdasági kérdésekben roppant liberális vagyok, én nem feltétlenül tartom szükségesnek a minimálbért se – így támadta Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferencék miniszterelnök-jelöltje még a választási kampány idején magát a minimálbér intézményét is. A baloldal vezetője eltörölte volna azt. Ezt követően magyarázkodásba kezdett, sőt a magyarázkodás során saját szavait később letagadta, majd az egész témában zavaros eszmefuttatásokat tett:

Mindenütt van minimálbér, tehát nem azt mondtam, hogy felesleges a minimálbér.

Vannak egyébként olyan országok, ahol nincs minimálbér.

Márki-Zay Péter minimálbérrel kapcsolatos gondolatai után most Gyurcsány Ferencék indítottak támadást. Azt sérelmezik, hogy a kormány 15 százalékkal emelné a reálbéreket.

Álságos Gyurcsány Ferencék álláspontja. Most is a béremelések ellen vannak, ahogy korábban is láttuk – reagált a HírTV-nek a KDNP frakció szóvivője.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, Gyurcsány Ferencék nyolc év alatt alig több mint 20 ezer forinttal emelték a minimálbért, viszont brutálisan emelték az adókat.

Nyolc éves kormányzásuk alatt 23500 forinttal tudták megemelni mindösszesen a minimálbért és a béreket agyonadóztatták. 158 ezer forintos kereset forint fölött már 36 százalékos volt a személyi jövedelemadó. Elvettek a közszféra dolgozóitól egyhavi bért és folyamatosan csökkentették a béreket és növelték az adóterheket. Ha visszaemlékezünk a tavalyi kampányukban az ő miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter még a minimálbér megszüntetése mellett érvelt. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány emeli a béreket, emeli a minimálbért is – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

2010-óta több mint háromszorosára emelkedett a minimálbér a Fidesz-KDNP kormányzás alatt és még háborús időben, energiaválság idején is fenntartják a családi adórendszert és Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!