2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Gyurcsány Ferenc: Karácsony Gergely fővárosi politikája nem terjed ki eléggé a kormány támadására + videó

A DK elnöke szerint Vitézy Dávid a Fidesz embere és nem dicsőségére, hanem szégyenére szolgál ez a szövetség. Annak ellenére, hogy több közvéleménykutató szerint Vitézy így már megnyerheti a főpolgármester választást, a DK elnöke azt állítja, örül, hogy visszalépett Szentkirályi Aalexandra.

  • Gyurcsány Ferenc: Karácsony Gergely  fővárosi politikája nem terjed ki eléggé a kormány támadására + videó

Visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra. A kormánypártok politikusa ezt közösségi oldalán jelentette be. Szentkirályi Aalexandra azzal indokolja visszalépését, hogy világossá vált számára, hogy valós esély mutatkozik leváltani Karácsony Gergelyt, vagyis egyértelmű, hogy a budapestiek többsége el akarja zavarni őt. Ennek mára egyetlen akadálya maradt, mégpedig az, hogy a változást akaró szavazatok kétfelé oszlanak. Szentkirályi Alexandra ezért arra kéri a választókat, hogy Vitézy Dávidra adják voksukat. A politikus hozzáfűzte, számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Karácsony és Gyurcsány távozzon a főváros éléről.

Vitézy Dávid, csúfos vereséget fog szenvedni – így próbálta menteni a helyzetet a Magyar Nemzetnek a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc azzal magyarázkodik, hiába méri több közvéleménykutató azt, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépésével Vitézy Dávid megnyerheti a főpolgármester választást, csúnya vereséget fog szenvedni, amit szerinte megérdemel. A DK elnöke kérdésünkre mégis azt próbálta bizonygatni, hogy nem ijedt meg Szentkirályi Alexandra visszalépésétől. Azt hangoztatta, hogy még örül is neki. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta, a Vitézy Dávid esetleges győzelmével végződő választás nem lenne hatással városházi befolyására. A politikus ugyanis azt állítja, soha nem is volt. Gyurcsány Ferenc mindezt azután jelentette ki, hogy lényegében kézivezérléssel irányította Karácsony Gergelyt éveken keresztül. A Spirit FM-nek alig több mint egy éve fejtette ki, hogy szerinte Karácsony Gergely nem teljesíti hazafias kötelességét és fővárosi politikája nem terjed ki eléggé a kormány támadására. A jelenlegi főpolgármester ezt követően azonnal a kormánynak esett. Gyurcsány Ferenc azonban a Magyar Nemzetnek azt mondta, 

„Sok hazugság terjed az országban, de őszintén szólva azt állítani, hogy Karácsony Gergellyel Gyurcsányt kapják, Karácsony mögött Gyurcsány, Gyurcsány emberei állnak, az gyermeteg állítás.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!