2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Gyurcsány Ferenc a sajtószabadságért aggódik

Hír TV

2019. október 20., vasárnap 15:39

A sajtószabadságért aggódik Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke levélben fordult Kövér László házelnökhöz, amiért hétfőtől változik a parlamenti tudósítások rendje. Gyurcsány azt is leírta a házelnöknek, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kellemetlen kérdéseket is feltenni a politikusoknak. Ám a DK-elnöke sok esetben elmenekül a számára kényes kérdések elől.

Az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetétől változik a parlamenti tudósítások rendje. Kövér László házelnök rendelkezése értelmében új sajtótermet alakítottak ki, ahol az újságíróknak lehetőségük van a parlament tudósításait figyelni.

A balliberális média és az ellenzéki pártok a módosítás után szinte azonnal reagáltak. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc levelet is írt Kövér Lászlónak. Szerinte ugyanis az új szabályozással az újságírók jogait korlátozzák.

A levélben azt is írja, hogy ők sosem bujkálnak az újságírói kérdések elől, ahogy fogalmazott – idézem: mi, európai magyarok viszont úgy gondoljuk, hogy a sajtó munkatársainak joguk van kérdéseket feltenni, akkor is, ha azok bizonyos politikusoknak esetleg kínosak.

A tapasztalat azonban mást mutat. Gyurcsány Ferencet szinte meg sem tudják közelíteni a jobboldali újságírók. A DK elnöke hermetikusan el van zárva a riporterektől, ha azonban mégis sikerül interjút készíteni vele – azonnal szóvivőjéhez irányítja a sajtó munkatársait.

Volt olyan alkalom is, amikor majdnem fellökték riporterünket.

Gyurcsány többször világossá tette, hogy ő nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek.

Gyurcsány Ferenc és a DK már évekkel ezelőtt is bojkottálta a Hír TV-t. Akkor azért, mert csatornánk kiderítette: a korábbi szocialista miniszterelnök első szakdolgozatának címe és bírálata megegyezik korábbi sógorának diplomamunkájával.

Hír TV