2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Gyurcsány emberei sorban állnak Karácsony kasszájánál

Noha Karácsony Gergely megállás nélkül Budapest csődjét hangoztatja, a fővárosiak pénze Gyurcsány embereinek zsebébe vándorolt – írja a Metropol.

  • Gyurcsány emberei sorban állnak Karácsony kasszájánál

A lap emlékeztet: a jelenlegi főpolgármester maga is Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt egykor, így nem meglepő, hogy a Városházát 2019-ben, Karácsony megválasztása után ellepték Gyurcsány és Bajnai levitézlett politikusai, Karácsony pedig kvázi fenntartások nélkül átadta nekik az irányítást.

A Metropol felidézte, hogy

Karácsony rekordnagyságú tartalékot, 214 milliárd forintot örökölt Tarlós Istvántól, továbbá 1100 milliárd forintnyi iparűzési adóra tett szert a mostani ciklusban.

A főpolgármester ennek ellenére rendre csődhelyzetet kiált, mégis számtalan beruházást újraterveztetett, lehetőleg úgy, hogy azok az eredetileg tervezett árnál többe kerültek. Ilyen volt például a Lánchíd felújítása, ahol 1,4 milliárdnyi közpénznek veszett nyoma.

Gyurcsány emberei Karácsony kasszájánál

Íme néhány azok közül, akik 4,5 évig valójában vezették a fővárost:

  • Gál J. Zoltánnak, a volt szocialista kormányszóvivőnek, a Gyurcsány-féle bukott kormány államtitkárának például kifejezetten a csődpolgármester ellenőrzése volt a feladata. Eleinte a vélhetően külföldről finanszírozott, és kamu „mikroadományocskákból” is pénzelt Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát vezette, majd a bukta után a Főpolgármesteri Hivatalban stratégiai főtanácsadói pozícióból irányította a „csődpolgármester” nem létező városvezetői munkáját. Állítólag még Karácsony Facebook-posztjait is ő írja…
  • Draskovics Tibor („Drazsé”), a Gyurcsány-kormány pénzügyi, majd igazságügyi és rendészeti minisztere. A hosszú évekig láthatatlanná váló „Drazsé” egy csapásra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.
  • Tordai Csaba ügyvéd, aki Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett és Bajnai is megtartotta pozíciójában. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal is. Tordai egyébként nemcsak a baloldali kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik.
  • Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is kulcsember: 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd miniszteri tanácsadó és kabinetvezető lett a Miniszterelnöki Hivatalban. 2009 áprilisától a Bajnai-kormány társadalompolitikai szakállamtitkára.
  • Böcskei Balázs, aki 2019-től társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. Mint ismeretes, a Gyurcsány-párt brüsszeli delegációja éppen cégét, a RESPUBLICA Elemző Kutató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg tanulmányok elkészítésével és egyéb szolgáltatások nyújtásával.
  • Gyurcsány-fióka, avagy a budapesti közműcégeket vezető Mártha Imre, aki a milliárdosok fényűző életét éli aranyifjúként. Ma ő vezeti a kukásokat, kertészetet, temetkezési intézetet, Főtávot egyesítő nagy fővárosi céget.
  • Kolber Istvánt, az MSZP és DK-alapítótagját, a korábbi Gyurcsány-minisztert és -államtitkárt a Fővárosi Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságába ültették be, évek óta onnan is kap fizetést. Kolberről annyit érdemes tudni, hogy Regionális Fejlesztésért és Felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszterként 2005-ben kiérdemelte az Index hírportál olvasói szavazatai alapján a legérdemtelenebb díjat, mivel egyetlen reá bízott területen sem tett le az asztalra semmi érdemlegeset.

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!