2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

Gyurcsány a Jobbiknak: „Küzdjünk együtt!”

Hír TV

2019. február 9., szombat 19:07, frissítve: szombat 19:54

Tizenötödik évértékelő beszédét tartotta Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke a kormány bukásáról és Jobbikkal való összefogásról beszélt, szerinte politikai értelemben sikeres ugyan a kilenc éve kormányzó Fidesz, történelmi értelemben azonban nem az, és bukásra van ítélve.

A volt miniszterelnök 15. alkalommal tartott évértékelőt. A vendégek között ott volt az MSZP válaszátmányi Kunhalmi Ágnes az MSZP választmányi elnöke is, akit hatalmas tapssal fogadtak.

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy bár 9 éve vannak ellenzékben, meglátása szerint a kormány politikája sikeretelenségre van ítélve.

„Történelmi értelemben a magyar kormány bukásra van ítélve. Mi fogunk győzni, ti meg mi, csak ki kell bírni, de azt tudom mondai, hogy ki fogom bírni, ti ki fogjátok bírni.”

A DK-elnök szerint számos gazdasági és környezeti kérdésről nem beszélnek Magyarországon, és szerinte csak a menekültkérdés van a középpontban.

„Én azt állítom, hogy Orbán nem a menekültek ellen, hanem azok érkezéséért harcol, azért harcol, hogy mi féljünk, mert a félelem együtt tart egy közösséget és ez a közösség sohasem fog győzni. Azt szeretném mondani az országnak, hogy függetlenül attól, hogy kire szavazott, ha a félelmei hajtják, akkor a vereséget fog szenvedni.

Gyurcsány a cselekvésre és lázadásra buzdított.

„Aki hagyja, hogy megcsonkítsák életet, az hogyan érné el, annak nem tudok mást mondani, a lázadás hazafias kötelesség, és aki így akar, élni annak lázadnia kell.

A volt kormányfő felszólította a tanárokat arra, hogy „teljesítsék a hivatásukat”, és ne segítsenek hazugságban tartani a gyerekeket, egyúttal hitét tette a Jobbikkal közös ellenzék létrejötte mellett a kormány leváltás érdekében.

„Nem azt mondom, hogy nem érdekel, hogy mit mondott tegnap, hanem azt mondom, hogy ebben a küzdelemben küzdjünk együtt.

Gyurcsány Ferenc szerint az EP-választásnak is Orbán vagy a hazafiak Magyarországa a tétje.

Az esemény végén DK és az MSZP képviselői közösen elénekelték a himnuszt.

A magyar emberek nem kérnek Gyurcsány erőszakos politikájából – áll a Fidesz közleményében. A dokumentum hangsúlyozza, Gyurcsány Ferenc egyszer már tönkretette az országot, és ha megint lehetősége lenne rá, újra megtenné. Ráadásul most még bevándorlók tömegeit is betelepítené Magyarországra Soros megrendelésére. A 2006-os szemkilövetésekért felelős volt kormányfő most utcai erőszakra buzdít. A magyar emberek azonban nem kérnek sem a bevándorlásból, sem Gyurcsány Ferenc erőszakos politikájából - írja a közlemény.