2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Gyurákovics Andrea: Baranyi Krisztinának diktatórikus a vezetési stílusa + videó

Három baloldali párt is fel akarja venni választási listájára Baranyi Krisztinát. A ferencvárosi polgármester szerint ez is azt bizonyítja, hogy könnyű vele együtt dolgozni. A kerületvezető egykori ellenzéki szövetségesei azonban ezt nem így látják. A szocialisták azt állítják, hogy éppen Baranyi Krisztina a gátja az összefogásnak.

  • Gyurákovics Andrea: Baranyi Krisztinának diktatórikus a vezetési stílusa + videó

Ugye nagyon sok olyan vád hangzik el, hogy velem nem lehet együttműködni. Ez szerintem most eléggé erősen lett megcáfolva – Baranyi Krisztina így próbálta meg alátámasztani, hogy ellenzéki kritikák ellenére valójában könnyű vele együttműködni.

Egykori szövetségesei azonban ezt továbbra sem látják így. A szocialisták helyi politikusa egyenesen azt állítja: a polgármester miatt nem működik az összefogás.

Sajnos ahogy mi is tapasztaltuk a gesztusainkat a polgármester asszony rendre félreértelmezte. Én azt gondolom, hogy ez is egy félreértelmezés. Igen, nyilván az ellenzéki pártok kezüket-lábukat törik annak érdekében, hogy itt Ferencvárosban is létrejöjjön az ellenzéki egység

– mondta Torzsa Sándor, az MSZP IX. kerületi önkormányzati képviselője. 

...a mai napon kilépek a Momentumból, mert nem tudok és nem is akarok egy olyan közösség tagja lenni, amely egy bántalmazó mellett tesz hitet a bántalmazott képviselői melletti kiállás helyett – ezt pedig március 8-án mondta egy Momentumból kilépő ferencvárosi képviselő. A politikus a HírTV-nek úgy fogalmazott: Baranyi Krisztina a saját akaratát kívánja érvényesíteni az önkormányzatban.

Polgármester asszony saját személyiségének a foglya, és ezzel igazából nem tudunk mit kezdeni. Volt négy és fél éve arra, hogy megmutassa, hogy demokratikus, együttműködő vezető tud lenni. Ehhez képest bármikor, amikor nem az ő akarata érvényesült, akkor nyilvános térben rohant neki a saját képviselőinek ahelyett, hogy egyébként leültünk volna, és kompromisszumra jutottunk volna bármelyik kérdésben – hangsúlyozta Jancsó Andrea IX. kerület önkormányzati képviselő.

A baloldal hangos az ellentétektől – erről már a kerületi Fidesz frakcióvezetője beszélt. Gyurákovics Andrea a HírTV-nek azt mondta, hogy Ferencvárosban többen is otthagyták Baranyi Krisztinát a diktatórikus stílusa miatt.

Az őt támogató baloldali pártok is a ciklus során többször hangoztatták azt, hogy nem hajlandók velük együtt dolgozni. Ugye most már nincs is együtt indulás egyébként. Tehát nem támogatja minden baloldali párt Baranyi Krisztina indulását mint polgármester – mondta Gyurákovics Andrea, majd hozzátette: a baloldal széthúzása bizonytalanságot teremt a szavazók körében, ezért a jobboldal feladata, hogy megmutassa: ők egységesek, erősek és vannak elképzeléseik a kerület fejlesztésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!