2019. augusztus 18.,
vasárnap, Ilona napja

Gyűlölködésbe kezdtek Tarlós István kihívói

Hír TV

2019. február 28., csütörtök 16:54, frissítve: csütörtök 18:10

Tarlós Istvánt támadják az ellenzéki a főpolgármester-jelöltek. A Liberálisok politikusa, Sermer Ádám az elektronikus jegyrendszert kritizálja. Puzsér Róbert pedig trágár bejegyzésben gúnyolódik a városvezetőn.

Nem közvélemény-kutatást, hanem választást akar nyerni – így reagált Karácsony Gergely arra, hogy a Medián szerint közel került népszerűségben Tarlós Istvánhoz. A párbeszédes politikus hozzátette: abban hisz, hogy a hatalom emberét az emberek hatalmával lehet leváltani, amihez a következő lépés az előválasztás második fordulója lesz.

A baloldal jelölje mellett a többi szereplő is erős kampányba kezdett. A saját programjuk ismertetése helyett azonban ők is a főpolgármestert támadják.

„Felszólítom a Főpolgármesteri Hivatal elektronikus jegyrendszerben érintett négy darab tanácsadóját, hogy legalább a jutalmaikat, amit az elmúlt öt éves ciklus során kaptak, legalább a jutalmaikat adják vissza” – jelentette ki Sermer Ádám.

A Liberálisok a BKK elektronikus jegyrendszere miatt kritizálja Tarlós Istvánt. Sermer Ádám szerint gyanús jelek utalnak arra, hogy a modernizálás során visszaélések történhettek.

„Egy 12 milliárd forintot felemésztő projektről beszélünk. Tulajdonképpen a 21. században, 2019-ben az Európai Unió egyik fővárosában nemhogy arról kéne beszéljünk, hogy hol tart, hanem arról kellene beszélni, hogy mik a tapasztalatai az elmúlt éveknek a gyakorlatának, a használatának. Ehhez képest ott tart ez a projekt, hogy 12 milliárdba került, maga a projekt, semmit nem lát belőle Budapest, az elektronikus jegyrendszer távolabb van tőlünk, mint valaha” – tett hozzá.

Puzsér Róbert szintén a közösségi oldalát választotta arra, hogy trágár kifejezésekkel szidalmazza a főpolgármestert. Az LMP támogatottja homofób kecskének nevezte Tarlós István.

Budapest első embere nem kívánt reagálni a támadásokra, azonban korábban úgy nyilatkozott, politikai ellenfelei gyűlölködnek és csupán a hatalom megszerzése érdekli őket. „Elvakítja őket az utálkozás, a harag, a hatalomvágy. Ez nagyon rosszul van így. Nem jó, hogy az ellenzék ilyen. Kommunikációs panelekben gondolkodik, gyűlölködésben gondolkodik. Engem annyira meglepett ez, hogy akár hiszik, akár nem, elszomorodtam” – közölte Tarlós István.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek egymással is vitában állnak, ugyanis Puzsér Róbert megszellőztette, hogy korábbi kijelentése ellenére mégsem vesz részt az előválasztáson. Karácsony Gergely pedig a száznapos programjával áll rosszul, hiszen a hetek óta nem jelentett be újabb elemet sem.