2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Elfogták a gyilkosságért elítélt férfit

Átadták a szerb hatóságok vasárnap este a magyar rendőrségnek azt a férfit, aki néhány órás szombati kimenője után nem tért vissza a börtönbe – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Az intézet parancsnoka vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására.

Szenti Szabolcs elmondta, a gyilkosság miatt börtönbüntetését töltő 47 esztendős Bakony Róbertet a Szegedi Rendőrkapitányságra szállítják, ahol fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatják. A férfit ezt követően átadják a Szegedi Fegyház és Börtönnek, ahol folytatja jogerős szabadságvesztésének letöltését – közölte a szóvivő. A százados korábban közölte, a férfit a vajdasági Topolyán (Backa Topola), élettársa lakásán találták meg a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóság munkatársai. A férfit egy ismerőse meggyilkolása miatt 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) délután közleményben tudatta, hogy a férfi a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumát jutalomból engedélyezett, csoportos kimaradásra hagyhatta el. Amikor az elítélt határidőre nem tért vissza, az intézet parancsnoka fogolyszökés vétsége miatt azonnal feljelentést tett.

Fotó: Police.hu

A BVOP közleménye szerint a férfi több mint öt éve van az intézetben, börtön fokozatban tölti büntetését, kettes, azaz a második legenyhébb biztonsági besorolással. Az elítélt folyamatosan dolgozik, közel húsz alkalommal kapott jutalmat, korábban három alkalommal volt jutalomból kimaradáson, minden esetben időben visszatért a börtönbe.

Az intézet parancsnoka vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására – közölte Szalai Tímea, a BVOP sajtóirodájának vezetője vasárnap este.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!