2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

György István: Ütemesen történik az oltóanyagok felhasználása

Az operatív törzs online sajtótájékoztatóján először György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az oltási munkacsoport tevékenységéről számolt be.

Elhangzott, hogy a munkacsoport rendszeresen követi oltóanyag beszerzésének mentét és szervezi is az oltás menetét. György István hangsúlyozta, hogy továbbra is a kevés, rendelkezésre álló vakcina jelenti a legnagyobb korlátot az oltásokban. De bíznak benne, hogy ezt a folyamatot heteken belül fel tudják majd gyorsítani a kormány vakcina beszerzéseinek nyomán.

Az államtitkár tudatta, hogy az operatív törzs hívta életre a fő oltási munkacsoportot, amelynek megyei csoportjai is vannak. A megyei csoportok feladata az oltási folyamatok felügyelete és az oltások szervezése azok gördülékeny lebonyolítása. György István elmondta, hogy mind Budapesten, mind a 19 megyében látogatást fog tenni, és tájékoztatja majd a csoportokat az oltási terv alapján aktuális feladatokról.

György István arra is kitért, hogy ütemesen történik idehaza az oltóanyagok felhasználása. Eddig 200 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett hazánkba, és 175 ezer ember már meg is kapta az oltást. A tervek szerint a hétvégére az összes rendelkezésre álló vakcinát eloltják majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!