2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

György István: Most az idősek oltása a legfontosabb

  • György István: Most az idősek oltása a legfontosabb

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az e heti oltási tervről azt mondta, hogy csak ütemezetten tudnak haladni a kevés vakcina miatt. Az oltási központ vezetője hangsúlyozta, hogy most az idősek oltása a legfontosabb. Az elmúlt négy napban folyamatosan zajlottak az oltások. Eddig 35 299 idős embert oltottak be - hangzott el a tájékoztatón.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy ezen a héten folytatják a regisztrált legidősebbek oltását a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon. A háziorvosok a Pfizer- és a Moderna- vakcinából kapnak majd - tette hozzá. Sajnos nem lehet nagy mennyiségre számítani a vakcinákból. A kórházi oltópontokon a Szputnyik V vakcinát biztosítják, 3000 ember oltására lesz lehetőség, és további 20 ezer adag bevizsgálása folyamatban van. Mostantól a nem krónikus beteg regisztráltakat oltják majd - mondta György István.

Az államtitkár kitért arra hogy a 60 év alatti krónikus regisztrált betegek oltása is megkezdődik. Az AstraZeneca oltását kapja ez a csoport - tette hozzá. A hét közepéig minden szükséges vakcinát kiszállítanak. A szív- és érrendszeri, a krónikus tüdő- és vesebetegségek, a daganatos betegségek és a magas vérnyomás tartozik a krónikus betegségek közé - mondta el György.

Egy oltási ponton nincs lehetőség vakcinát választani, de az éppen rendelkezésre álló vakcina esetében lehet dönteni arról, hogy beoltatja-e magát valaki, vagy pedig nem - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

origo.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!