2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

György István: Már több mint 4,1 millióan regisztráltak

  • György István:  Már több mint 4,1 millióan regisztráltak

 

Köszönet mindenkinek

György István ismételten köszönetet mondott azoknak, akik részt vesznek az oltási programban. A magyar egészségügy példa nélküli teljesítményre képes.  

Itt a heti oltási terv

A következő napok oltási tervéről azt mondta, hogy négyféle vakcina érkezik kedden. Ebből tudnak majd oltani a mostani héten. Ma érkezik a Janssen-vakcina is, és az oltóbuszokon használják majd ezt - tette hozzá György. 28 ezer AstraZeneca-vakcina érkezik, de ez jóval kevesebb, mint amennyit vártak. Az utóbbit a háziorvosokhoz szállítják ki, 2800 praxis kap egy-egy ampullát. A ma érkező Szputnyik-vakcinával még nem tudnak oltani, mert meg kell vizsgálni. 

Újabb körben hívják a pedagógusokat

Két körben hajtották végre a pedagógusok oltását - mondta György. A két körben 80 százalék volt a részvételi arány - tette hozzá. Az oltási munkacsoport úgy döntött, hogy lesz még egy harmadik körös oltás a pedagógusok számára.

Őket ezen a hétvégén oltják majd kórházi oltópontokon. Körülbelül 30 ezer főt hívnak majd be.

1,3 millió aktív korú várja az oltást

A három legveszélyeztetettebb csoport oltásán már túl vagyunk - mondta György. Az aktív korúak körében is folyamatosan nő az oltottsági arány. György közölte, hogy továbbra is azok kerülnek előrébb, akiknek az állapota azt indokolja. 1,3 millióan várnak még az aktív korúak közül az oltásra - tette hozzá.

Már több mint 4,1 millióan regisztráltak

György István, az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy az oltási programban az eddiginél is nagyobb ütemet tudtak diktálni az elmúlt két hétben. A hazai átoltottsági arány komoly kivezető utat jelent a járványból - tette hozzá. Magyarországon arányaiban már kétszer annyian élveznek védettséget a súlyos lefolyású betegséggel szemben, mint az unióban. Immár 4,110 millióan jelentkeztek, és a regisztráltak 68 százaléka már megkapta az oltást.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!