2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

György István: Csütörtökön indul a legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon

A területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt az oltási munkacsoport vezetőjeként, hogy újabb fontos szakaszhoz érkeztünk, hiszen lezárták a két legveszélyeztetettebb célcsoport kampányszerű oltását. elhangzott, hogy az egészségügyi dolgozók mintegy 93 százalékát oltották be. 

Az idősotthonokban és szociális intézmények közül 64 helyszínen nem volt oltás, de több mint 1500 helyen igen - mondta el az államtitkár. György István ezt követően közölte, hogy az intézményekben 82 ezer embert oltottak be. Ez nagyon fontos állomás volt a védekezésben, mivel a leginkább veszélyeztetett közösségekben kialakul hamarosan a védettség - húzta alá.

György arra is felhívta  figyelmet, hogy új szakaszba lépünk a héten, csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Annyi idős embert tudunk oltani, amennyi vakcina van - tette hozzá. A kevesebb vakcina miatt újratervezték az oltási tervet - mutatott rá.

Ezt követően a Miniszterelnökség államtitkára ismertette az oltás menetét. Minden háziorvosi praxisból 6-6 embert oltanak majd Pfizer-vakcinából csütörtök és vasárnap között A kórházi oltópontokon mintegy 30 ezer embert tudnak majd beoltani. A Moderna-vakcinából a háziorvosok 10 800-at kapnak majd - tette hozzá.

A tájékoztatón az is kiderült, hogy a mai Moderna-szállítmányt a héten egy újabb követi.

Kapcsolódó:

40 ezer ampullányi orosz vakcina érkezett

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!