2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

György István: Csütörtökön indul a legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon

  • György István: Csütörtökön indul a legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon

A területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt az oltási munkacsoport vezetőjeként, hogy újabb fontos szakaszhoz érkeztünk, hiszen lezárták a két legveszélyeztetettebb célcsoport kampányszerű oltását. elhangzott, hogy az egészségügyi dolgozók mintegy 93 százalékát oltották be. 

Az idősotthonokban és szociális intézmények közül 64 helyszínen nem volt oltás, de több mint 1500 helyen igen - mondta el az államtitkár. György István ezt követően közölte, hogy az intézményekben 82 ezer embert oltottak be. Ez nagyon fontos állomás volt a védekezésben, mivel a leginkább veszélyeztetett közösségekben kialakul hamarosan a védettség - húzta alá.

György arra is felhívta  figyelmet, hogy új szakaszba lépünk a héten, csütörtökön indul a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Annyi idős embert tudunk oltani, amennyi vakcina van - tette hozzá. A kevesebb vakcina miatt újratervezték az oltási tervet - mutatott rá.

Ezt követően a Miniszterelnökség államtitkára ismertette az oltás menetét. Minden háziorvosi praxisból 6-6 embert oltanak majd Pfizer-vakcinából csütörtök és vasárnap között A kórházi oltópontokon mintegy 30 ezer embert tudnak majd beoltani. A Moderna-vakcinából a háziorvosok 10 800-at kapnak majd - tette hozzá.

A tájékoztatón az is kiderült, hogy a mai Moderna-szállítmányt a héten egy újabb követi.

Kapcsolódó:

40 ezer ampullányi orosz vakcina érkezett

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!