2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

György István: A nyár sokkal szabadabb lesz nálunk

Pénteken tartotta ezen a héten a második tájékoztatóját az Operatív Törzs.

 

Ennek köszönhető a magyar eredmény

Az erős és szervezett államnak köszönhető a sikeres magyar oltási program - mondta György István. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a programban. 

Indul a külhoniak oltása is

A háziorvosok igényeihez szabják a vakcinaszállításokat - mondta György. A háziorvosoknak négyfajta vakcinát tudnak biztosítani - tette hozzá. Az itthon élő külföldiek és a határon túli magyarok oltását is tudják biztosítani, mert van elég vakcina - mondta György.A baloldallal ellentétben a mostani kormány a nemzet részének tekinti a határon túli magyarokat, így számukra is nyitva áll a regisztráció -mondta György. Szólt arról is, hogy az a Gyurcsány az ellenzék vezetője, aki a külhoni magyarok ellen uszított. 

Ebből a vakcinából van a legtöbb

Mivel tömeges oltásra nem lesz szükség a jövőben, így a kórházakban és szakrendelőkben kevesebb oltópont lesz - mondta György. Két vakcinára lehet stabilan számítani a foglalásoknál: a Pfizer és a Sinopharm. 

 Oltási arányok

György közölte, hogy a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, míg az aktív korúak 90 százaléka már be van oltva. Aki fel akarta venni az oltást, azt meg is kapja nagyon gyorsan - tette hozzá. Senki nem késett le semmiről. 

Szabadabb élet

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy a nyár sokkal szabadabb lesz nálunk, mint sok európai országban a magas átoltottságának köszönhetően. Továbbra is másodikak vagyunk az unióban - tette hozzá. 

Hír TV/ Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Letették az új mohácsi kikötő alapkövét

Mohácson letették az új országos közforgalmú kikötő alapkövét. A mintegy 7,8 milliárd forintos beruházás 2023. végére készül el. 2021. szeptember 23.

Mazsihisz: Ózd jobbikos alpolgármestere adjon magyarázatot!

Rossz érzéseket kelt a magyarországi zsidóság tagjaiban az ózdi alpolgármester fotója. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!