2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

György István: A nyár sokkal szabadabb lesz nálunk

Pénteken tartotta ezen a héten a második tájékoztatóját az Operatív Törzs.

  • György István: A nyár sokkal szabadabb lesz nálunk

 

Ennek köszönhető a magyar eredmény

Az erős és szervezett államnak köszönhető a sikeres magyar oltási program - mondta György István. Köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a programban. 

Indul a külhoniak oltása is

A háziorvosok igényeihez szabják a vakcinaszállításokat - mondta György. A háziorvosoknak négyfajta vakcinát tudnak biztosítani - tette hozzá. Az itthon élő külföldiek és a határon túli magyarok oltását is tudják biztosítani, mert van elég vakcina - mondta György.A baloldallal ellentétben a mostani kormány a nemzet részének tekinti a határon túli magyarokat, így számukra is nyitva áll a regisztráció -mondta György. Szólt arról is, hogy az a Gyurcsány az ellenzék vezetője, aki a külhoni magyarok ellen uszított. 

Ebből a vakcinából van a legtöbb

Mivel tömeges oltásra nem lesz szükség a jövőben, így a kórházakban és szakrendelőkben kevesebb oltópont lesz - mondta György. Két vakcinára lehet stabilan számítani a foglalásoknál: a Pfizer és a Sinopharm. 

 Oltási arányok

György közölte, hogy a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást, míg az aktív korúak 90 százaléka már be van oltva. Aki fel akarta venni az oltást, azt meg is kapja nagyon gyorsan - tette hozzá. Senki nem késett le semmiről. 

Szabadabb élet

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője arról beszélt, hogy a nyár sokkal szabadabb lesz nálunk, mint sok európai országban a magas átoltottságának köszönhetően. Továbbra is másodikak vagyunk az unióban - tette hozzá. 

Hír TV/ Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!