2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

György István: A készülő magyar vakcina is hasonló lesz a Sinopharmhoz

  • György István: A készülő magyar vakcina is hasonló lesz a Sinopharmhoz

Közel 4,8 millió beoltott

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 790 996 fő, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta.

633 új fertőzött

633 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 799 588 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 52 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 329 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 648 513 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 121 746 főre csökkent. 1908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 224-en vannak lélegeztetőgépen.

György István: Nem dőlhetünk hátra

György István, az országos oltási munkacsoport vezetője azt mondta, hogy már közel 4,8 millió ember kapta meg az első, míg 2,7 millió fő a teljes védettséget is megszerezte. Minél több a beoltott, annál kevesebb a beteg - tette hozzá.

Levonulóban van a harmadik hullám, de hátra még nem dőlhetünk. 

Már több mint 5,1 millió ember regisztrált

Már több mint 5,1 millió ember regisztrált - mondta György. Sokkal több vakcina van az országban, mint ahányan várnak oltásra - tette hozzá. Szólt arról is, hogy a kormány a mai ülésén dönt arról, hogy milyen könnyítések lesznek, ha átlépjük az 5 millió beoltottat. A kínai vakcinából bőven jut a kórházi oltópontoknak, a szakrendelőknek, és a háziorvosoknak.

A készülő magyar vakcina is hasonló lesz a Sinopharmhoz. 

199 ezer adag Pfizer-vakcinát lehet lefoglalni

György elmondta, hogy több orosz vakcina nem fog érkezni, így aki Szputnyikot szeretne, az minél hamarabb foglaljon. György elmondta, hogy 199 ezer első körös Pfizer-vakcinát adnak majd ki az időpontfoglalásra. Nem fognak SMS-t küldeni Pfizer-vakcinára - tette hozzá. 

Ebben is messze az Unió előtt járunk

György István elmondta, hogy a jövő heti Pfizer-szállítmányból is lesz internetes foglalási lehetőség. Nem lesz külön oltási akció a 16-18 éveseknek, és ők is foglalhatnak Pfizer-oltást.

Magyarország a 16-18 évesek oltásában is messze az Unió előtt jár, már 120 ezren regisztráltak közülük. 

Ezt magunk mögött hagyhatjuk

György István szólt arról is, hogy Magyarország példátlan oltási tempót diktál Európának, és ez a szervezettségnek is köszönhető.A korlátozásokat és a félelmeket magunk mögött hagyhatjuk. 

 

 

Új belépési szabályok Ausztriába

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy szerdától megváltoznak az Ausztriába belépés feltételei. Magyarország az alacsony fertőzöttségi kategóriába tartozik.

Aki rendelkezik 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, vagy két koronavírus-elleni védőoltással, az karanténkötelezettség nélkül beutazhat.

Aki csak egy dózist kapott, és eltelt 22 nap, akkor beléphet karanténkötelezettség nélkül - tette hozzá. 

Lecsaptak a rendőrök egy belvárosi motelre

379 ember nem viselt maszkot kedden - mondta Kiss Róbert. 24 órára módosult a kijárási tilalom, így jelentősen csökkent a rendőri intézkedések száma - tette hozzá. A rendőrök egy V. kerületi motelben intézkedtek 14 fővel szemben.

Országosan mindösszesen 50 személlyel szemben intézkedtek.  

HírTV, ORIGO

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Elhunyt 52 beteg, 633 az új fertőzött, 4 millió 791 ezer a beoltott

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!