2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Gyopáros Alpár: 2018-tól 2022 elejéig 2500 kilométer mellékúthálózat újulhat meg

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, 2018-tól 2022 elejéig az országos mellékúthálózat 2500 kilométeren újul meg 230 milliárd forint kormányzati támogatásból - mondta a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken, Alcsútdobozon.

  • Gyopáros Alpár: 2018-tól 2022 elejéig 2500 kilométer mellékúthálózat újulhat meg

Gyopáros Alpár a Biatorbágyot, Etyeket és Alcsútdobozt összekötő út négy kilométeres szakaszának átadóünnepségén arról beszélt, hogy a 2021. évi költségvetés újabb 100 milliárd forintot irányoz elő a mellékúthálózat fejlesztésére, így 230 milliárd forintnyi beruházás készülhet el 2021 végére, 2022 elejére.

Hozzátette, hogy a Magyar Falu Programban az önkormányzatok saját fenntartású közútjaira is juttatnak pénzt, az elmúlt két évben 900 önkormányzat több mint 18 milliárd forintot kapott mellékút-felújításra. Fejér megyében 50 település több mint egymilliárd forinthoz jutott, amiből 66 kilométernyi utat modernizáltak - fűzte hozzá a kormánybiztos. Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, egyben a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Biatorbágy - Etyek - Alcsútdoboz útvonal felújítása öt szakaszra tagolódik, ebből kettő befejeződött, és egy még folyamatban van. Tájékoztatása szerint az egyik befejeződött útfelújítás 489 millió, a másik pedig 600 millió forintba került, a folyamatban lévő pedig 72 millió forintba fog kerülni. A három szakaszt követő, még hátralévő két részből az egyik 63 millió forint, a másik 189 millió forint költséggel készül el, így az öt szakaszé összesen 1,614 milliárd forint lesz - fűzte hozzá a miniszterelnöki biztos. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, hogy a fejlesztések nagyrészt nemzeti forrásból valósulnak meg. Hozzátette, hogy elindult 1,412 milliárd forintos keretből a Vereb - Vál - Etyek - Gyúró úthálózat tervezése, valamint nettó 650 millió forintból a váli Ürményi-kastély teljes felújításának a tervezése is. Ezek a fejlesztések még előttünk állnak - jelezte a megyei közgyűlés elnöke. Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a Biatorbágy - Etyek - Alcsútdoboz összekötő út négy kilométeres szakaszának munkálatai során 2300 köbméter aszfaltot építettek be, kijavították az útpadkát és új felfestést, valamint új jelzőtáblákat kapott az útszakasz a vízelvezető rendszer megújítása mellett.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!