2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Gyöngyösi újabb videón hangoztat antiszemita szólamokat

Hír TV

2019. március 12., kedd 10:28, frissítve: kedd 17:55

Egy érdekes állatfajnak nevezte a holokausztot Gyöngyösi Márton – egy újabb botrányos felvétel került az Origo birtokába a Jobbik elnökhelyetteséről. Gyöngyösi 2013-ban egy körmendi lakossági fórumon viccelődött és antiszemita kijelentéseket tett ismét. A politikus azt is mondta, hogy a zsidó szervezetek ellopják a hozzájuk érkező állami pénzt, így a holokauszt-kompenzáció egyenlő az intézményesített korrupcióval.

„Az SS fel akarja rakni a Budapest–Auschwitz expresszre.” Újabb botrányos videófelvételt hozott nyilvánosságra az Origo a Jobbik frakcióvezetőjéről. Gyöngyösi Márton egy 2013-as körmendi lakossági fórumon az akkori holokauszt-emlékév kapcsán a túlélőkön gúnyolódott.

– Tegyük fel itt magunk között szűk körben ezt a kérdést, hogy van-e itt közöttünk holokauszt-túlélő, nem tudom, hogy van-e esetleg. Hátsó sorokban sem?
– Reméljük nincs.
– Nincs? Az az üzenete, ha nincs, mert ezek a szerencsés emberek lennének, mert ugye a lázári dialektikában a holokauszt-túlélők a szerencsés első csoportba tartoznak, a második csoportban – ezek szerint mindannyian ebbe a második csoportba tartozunk – a bűnös magyarok táborát gyarapítjuk – fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

A politikus a holokausztot egy speciális állatfajnak nevezte, és szerinte az emberek nem úgy kezelik azt, mint a többi tragédiát.

„Az idő múlásával, ha nem is elfelejtődnek, de azért mégiscsak valahogy tompul, egy picit az azzal kapcsolatos érzelmek azok úgy nem növekednek, hanem inkább elcsitulnak. A holokauszt egy olyan érdekes állatfaj, amellyel a kapcsolatos indulatok nőnek, tehát mintha egyre több lenne a holokauszttúlélő, és egyre nagyobb lenne a holokauszttal kapcsolatos fájdalom” – mondta.

A holokauszt-kompenzáció intézménye kapcsán pedig intézményes korrupciót emlegetett.

„Ezt odaadják zsidó szervezeteknek, akik azt szétosztják a fene tudja kinek, ha egyáltalán szétosztják. Tehát ezt, ha ugye nem a zsidó-kárpótlásról lenne szó, akkor ezt a világban úgy neveznék, hogy intézményes korrupció, intézményesített korrupció, hiszen ez az” – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton számos alkalommal kelt ki a hazai zsidóság ellen, a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát, az „izraeli térhódításról” pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon. A politikus ezen felül a Magyar Országgyűlésben is listázni akarta a zsidó képviselőket.