2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Gyöngyösi újabb videón hangoztat antiszemita szólamokat

Egy érdekes állatfajnak nevezte a holokausztot Gyöngyösi Márton – egy újabb botrányos felvétel került az Origo birtokába a Jobbik elnökhelyetteséről. Gyöngyösi 2013-ban egy körmendi lakossági fórumon viccelődött és antiszemita kijelentéseket tett ismét. A politikus azt is mondta, hogy a zsidó szervezetek ellopják a hozzájuk érkező állami pénzt, így a holokauszt-kompenzáció egyenlő az intézményesített korrupcióval.

  • Gyöngyösi újabb videón hangoztat antiszemita szólamokat

„Az SS fel akarja rakni a Budapest–Auschwitz expresszre.” Újabb botrányos videófelvételt hozott nyilvánosságra az Origo a Jobbik frakcióvezetőjéről. Gyöngyösi Márton egy 2013-as körmendi lakossági fórumon az akkori holokauszt-emlékév kapcsán a túlélőkön gúnyolódott.

– Tegyük fel itt magunk között szűk körben ezt a kérdést, hogy van-e itt közöttünk holokauszt-túlélő, nem tudom, hogy van-e esetleg. Hátsó sorokban sem?
– Reméljük nincs.
– Nincs? Az az üzenete, ha nincs, mert ezek a szerencsés emberek lennének, mert ugye a lázári dialektikában a holokauszt-túlélők a szerencsés első csoportba tartoznak, a második csoportban – ezek szerint mindannyian ebbe a második csoportba tartozunk – a bűnös magyarok táborát gyarapítjuk – fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

A politikus a holokausztot egy speciális állatfajnak nevezte, és szerinte az emberek nem úgy kezelik azt, mint a többi tragédiát.

„Az idő múlásával, ha nem is elfelejtődnek, de azért mégiscsak valahogy tompul, egy picit az azzal kapcsolatos érzelmek azok úgy nem növekednek, hanem inkább elcsitulnak. A holokauszt egy olyan érdekes állatfaj, amellyel a kapcsolatos indulatok nőnek, tehát mintha egyre több lenne a holokauszttúlélő, és egyre nagyobb lenne a holokauszttal kapcsolatos fájdalom” – mondta.

A holokauszt-kompenzáció intézménye kapcsán pedig intézményes korrupciót emlegetett.

„Ezt odaadják zsidó szervezeteknek, akik azt szétosztják a fene tudja kinek, ha egyáltalán szétosztják. Tehát ezt, ha ugye nem a zsidó-kárpótlásról lenne szó, akkor ezt a világban úgy neveznék, hogy intézményes korrupció, intézményesített korrupció, hiszen ez az” – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton számos alkalommal kelt ki a hazai zsidóság ellen, a Jewish Chronicle nevű izraeli lapban megkérdőjelezte a magyarországi holokauszt áldozatainak számát, az „izraeli térhódításról” pedig úgy nyilatkozott, hogy a zsidók nemkívánatosak Magyarországon. A politikus ezen felül a Magyar Országgyűlésben is listázni akarta a zsidó képviselőket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!