2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Levélben kérdezi a képviselőket állampolgárságukról a Jobbik

Levélben kérdezi meg az országgyűlési képviselőket állampolgárságukról a Jobbik, az adatokat pedig közzé teszik. Gyöngyösi Márton – aki hétfőn a zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírásáról beszélt a Parlamentben – a Rájátszás az adatvédelmi biztos állásfoglalására hivatkozott.

Az adatvédelmi biztos állásfoglalására hivatkozott Gyöngyösi Márton is a Hír TV Rájátszás című műsorában. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint nemcsak az izraeli–magyar kettős állampolgárok jelenthetnek nemzetbiztonsági kockázatot az ország számára. A radikális politikus hétfőn a zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírásáról beszélt a Parlamentben. Elnézést kért, de nem mondott le kijelentései miatt.

– A kettős állampolgárokról nagyon jó lenne információ birtokában lenni, Jóri András 2010-es állásfoglalása tekintetében úgy tűnik, hogy ez egy jogos igény a magyar választópolgárok részéről – fogalmazott Gyöngyösi Márton a Rájátszásban, hozzátéve: „…és ezen belül, ami meggyőződésem szerint napnál világosabb, nemzetbiztonsági kockázatot jelent a magyar–izraeli kettős állampolgároknak a kérdése”.

Levélben kérdezik meg a képviselőket

Levélben kérdezi meg az országgyűlési képviselőket állampolgárságukról a Jobbik, az adatokat pedig közzéteszik – ezt a radikális párt alelnöke jelentette be a köztévé esti műsorában. Novák Előd hozzátette: ha nem válaszolnak, akkor törvénymódosítással köteleznék a képviselőket, hogy az adóbevalláshoz hasonlóan nyilvánosságra hozzák állampolgárságukat. Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek kötelesek bárki számára megválaszolni, hogy kettős állampolgárok-e.

– Én levelet fogok küldeni az összes országgyűlési képviselőnek és a Jobbik meg fogja kérdezni, és közzé fogja tenni minden országgyűlési képviselő állásfoglalását – fogalmazott Novák Előd, hozzátéve: ha pedig megint nem  válaszolnak, megszegik törvényes kötelezettségüket, akkor törvénymódosítással szeretnék kötelezni őket.

Az MSZP elnézést kért

Elnézést kért az MSZP nevében Steiner Pál, hogy hétfőn nem vették észre Gyöngyösi Márton provokációját, amelyben a zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírását szorgalmazta a parlamentben. A politikus szerint az ülést vezető jobbikos Balczó Zoltán is tudta, mi fog történni, és segített az esemény eltussolásában. Steiner Pál újabb provokációnak tartja a Jobbik javaslatát, amiben levélben kérdezik meg állampolgárságukról az országgyűlési képviselőket.

– Tudom, hogy ennek a kijelentésnek következményei lesznek, de Novák Előd bármennyire is rendelkezik képviselői mandátumával, egy ilyen marketingfasisztának én semmilyen levelére nem válaszolok és nem is érdekel, hogy mit ír – fogalmazott Steiner Pál.

A magyar és az európai normákkal is ellentétes

A kormány kedden még közleményben határolódott el a jobbikos politikus kijelentésétől. A kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján megismételte: fel fognak lépni minden szélsőséges, antiszemita vagy rasszista megnyilvánulás ellen. Giró-Szász András azt mondta: Gyöngyösi Márton kijelentése a magyar és az európai normákkal is ellentétes.

– A kormány világossá szeretné tenni minden állampolgára számára, hogy megvédi őket ezektől az inzultusoktól. Azt is világossá szeretném tenni, hogy a tegnapi nap folyamán, mindenféle sajtóhírrel ellentétben a kormány volt az első, amelyik elhatárolódott a jobbikos megnyilvánulástól – közölte Giró-Szász András, hozzátéve: az összes parlamenti párt, az Országgyűlés, a köztársasági elnök a kormány elhatárolódása után tette mindezt meg, nem hiszem, hogy a kormányon bármit számon lehetne kérni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!