2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Gyermekvédelmi javaslatot nyújtottak be az energiaital fogyasztásának és vásárlásának betiltására

Betiltaná az energiaitalok vásárlását a Fidesz-KDNP a kiskorúak számára. Hollik István és Nacsa Lőrinc indoklásában azt mondta, hogy az elmúlt időszakban több haláleset is történt, vélhetően az energiaitalok fogyasztása miatt. Nacsa Lőrinc emlékeztetett: egy éve Hatvanban szívleállás miatt halt meg az iskolában egy 14 éves fiú, aki az eset előtt energia-italokat ivott.

  • Gyermekvédelmi javaslatot nyújtottak be az energiaital fogyasztásának és vásárlásának betiltására

Egyre több fiatal kezdi a napot energiaitallal az iskolában, ezt szeretnék korlátozni a kormánypártok. Hollik István és Nacsa Lőrinc egy gyermekvédelmi javaslatot tettek frakciószövetségüknek.

A javaslatban az áll, hogy vizsgálják meg az energiaital vásárlásának és fogyasztásának tiltását 18 éves kor alatt, ugyanis ez veszélyes lehet a fiatalkorúakra.

"Beszéltem tanárokkal is, akik megerősítették, hogy gyakori jelenség az iskolában, hogy a gyerekek tíz-tizenegy óra környékén elalszanak az órán. Szerintük azért, mert akkor múlik el a hatása a reggeli, iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitaloknak"

- mondta Nacsa Lőrinc.

"Egyértelmű tehát, hogy ebben az ügyben lépnünk kell, ezért, most arra kérjük a frakciószövetségünket, hogy vizsgálja meg a javaslatunkat, egy olyan új szabályozás lehetőségét, mely alapján tizennyolc éves korig hasonlóan az alkoholhoz az energiaital vásárlása és fogyasztása is betiltásra kerül" - tette hozzá az új javaslat kapcsán a KDNP frakcióvezetője.

A megfelelő alvásmennyiség hiánya miatt a fiatalok egyre többen próbálják energiaitalokkal fokozni a teljesítményüket, vagy épp elnyújtani a bulit. Energiaitalt isznak reggelire, nem törődve a súlyos következményekkel.

Tavaly elájult, kifordult a padból, majd meghalt egy 14 éves fiú a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában, idén pedig egy 18 éves miskolci fiatal kapott koffeinmérgezést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!