2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Gyermekotthon lakóit látogatta meg Herczegh Anita

A gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonból érkezett gyerekeket látogatott meg a köztársasági elnök felesége Fonyódligeten. Herczegh Anita évek óta szoros kapcsolatot ápol az erdélyi otthonban élő nehéz sorsú gyerekekkel, idei táborozásukat is támogatta.

  • Gyermekotthon lakóit látogatta meg Herczegh Anita

A köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott a sorversenybe. A gyergyószentmiklósi gyerekek vasárnap óta rengeteg programon vettek részt, de azt mondják, eddig a Balatonban fürdőzés tetszett mind közül a legjobban.

Évek óta egy-egy hetet tölthetnek el nyaranta a Balatonnál a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondoskodásában álló gyermekotthon lakói, akik otthon keményen dolgoznak, az üdülést pedig jutalomként kapják.

Áder János és Herczegh Anita évek óta tartja a kapcsolatot a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapította intézménnyel. Fontosnak tartják, hogy minél több, az otthonban élő gyermeknek segítsenek a Balatonhoz eljutni, ezért ezt idén is a köztársasági elnöki keretből támogatták.

„Ez oda-vissza működik. Tehát szerintem fontos, hogy a magyarok találkozzanak az erdélyi vagy határon túli, felvidéki gyerekekkel, a tájakkal, emberekkel, sorsokkal, de ugyanígy a határon túli gyerekeknek is fontos, hogy az anyaországba eljussanak, élményekkel, közös élményekkel, találkozásokkal gazdagodjanak” - mondta Herczegh Anita.

Ez az utolsó turnus ezen a nyáron a fonyódligeti Erzsébet táborban. Itt és Zánkán összesen 30 ezer fiatal táborozhatott, közülük 2500 érkezett a határon túlról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!