2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Belföld

Gyerekekre vigyáznak a ráérő idős asszonyok a makói pótnagymama táborban

A játékos foglalkozások mellett a pótnagyik varrni, horgolni és kalácsot fonni tanítják a gyerekeket. A régi tűzoltólaktanyába mindig érkezik valamilyen adomány a rászoruló kicsiknek: kenyeret, kolbászt, gyümölcsöt néha pedig palacsintát is kapnak.

  • Gyerekekre vigyáznak a ráérő idős asszonyok a makói pótnagymama táborban

A pótnagymama tábor helyszínéül szolgáló egykori tűzoltólaktanyát a makói önkormányzat adta használatba Bakacsi Pálnénak, vagy ahogy Makón mindenki ismeri, Margó néninek és nyugdíjas társainak. A lelkes nyugdíjasok korábban rendszeresen sütöttek fánkot a rászoruló gyerekeknek. Ezután jött az ötlet: még többet tudnának tenni.

„Az unokám mondta: mama, hát miért nem csináltok ti ilyen tábort, ahol ráértek ti, nagymamák foglalkozni a gyerekekkel? Hát rengeteg rászoruló gyerek van Makón. Átgondoltuk, bementem a polgármester asszonyhoz, elmondtam neki, és azt mondta, hogy keressünk helyet, és ők adják az ebédet, a helyet, és én pedig a szponzoroktól összeszedem a többi finomságot a gyerekeknek” – foglalata össze Bakacsi Pálné szervező, táborvezető.

A tábor tiszteletbeli pótnagypapájának hét unokája van, és a kezdetektől segíti a pótnagyikat. Csodálja Margó nénit és csapatát. „Nincs az a kereskedő, aki három-négy-tíz dinnyén ne adna, vagy éppenséggel tíz kiló kenyeret, vagy éppen húsz lángost ne sütne meg reggelire a gyerekeknek. Szóval én azt mondom, hogy ő a mozgatórugója és a lelke, szíve-lelke ennek az egész tábornak” – mondta Toldi János önkormányzati képviselő.

Makón több ingyenes tábort is szervezett az önkormányzat, ezért a pótnagymamáknak idén kevesebb pótunokájuk van, mint tavaly. Az asszonyok azonban jövőre is várják a gyerekeket, sőt szeretnék, hogy a pótnagyi tábor ötlete az egész országban elterjedjen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!